h i r d e t é s

Egyre több az UFO a Pentagon szerint

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Egyre több az UFO a Pentagon szerint

2023. január 14. - 06:25

Összesen 510 azonosítatlan légi jelenségről (UAP) számolt be az Egyesült Államok védelmi minisztériuma, a Pentagon csütörtökön nyilvánosságra hozott éves jelentésében. Az észlelések száma lényegesen nőtt az előző hivatalos jelentés óta.

Forrás: 6ABC

A 2021 júniusában nyilvánosságra hozott korábbi jelentésben szereplő 144 észlelés mellé a beszámoló szerint 247 új bejelentés érkezett, és 119 olyan esetet is jelentettek, amely korábban történt ugyan, de az előző összesítésbe nem került be.

A köznyelvben ufónak nevezett azonosítatlan tárgyakról főleg katonai pilótáktól érkeznek bejelentések, és továbbra is jellemzően korlátozott (katonai) és érzékeny légterekben bukkannak fel, rávilágítva az UAP-ok jelentette lehetséges biztonsági kockázatokra. A jelentés azonban nem zárja ki, hogy pont az ezekre a területekre irányuló kiemelt figyelemnek köszönhető a jelenségek gyakoribb előfordulása.

Az észlelések számának látványos emelkedését a jelentés részben azzal magyarázza, hogy az azonosítatlan jelenségeket ma már potenciális légiközlekedési biztonsági kockázatként vagy lehetséges ellenséges tevékenységként kezelik, részben pedig azzal, hogy az UAP-észlelések bejelentése kevesebb megbélyegzéssel jár, mint korábban.

A Pentagon szerint az újonnan regisztrált 366 eset több mint felében "jelentéktelen" jelenséget ismertek fel: 26 esetben pilóta nélküli légi járműről volt szó, 163 esetben léggömbről, 6 bejelentésben pedig olyan megtévesztő tényezőkről, mint madárrajok, időjárási jelenségek vagy akár a szél által felkapott műanyag zacskó. Így összesen 171 bejelentés tárgya marad megmagyarázatlanul.

A védelmi minisztérium az ufóészlelések vizsgálatára tavaly külön hivatalt hozott létre, amely kifejezetten a beérkező UAP-jelentések elemzésére specializálódott. (atv.hu)

Címkék: