h i r d e t é s

Elfogták az óbudai macskakínzással gyanúsított férfiakat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elfogták az óbudai macskakínzással gyanúsított férfiakat

2017. augusztus 07. - 17:23

 

Elfogták azt a két férfit az óbudai rendőrök, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy megkínoztak egy macskát – adta hírül a Police.hu. - írja az mno.hu.

Ez az állat a szakszerű ellátás ellenére másnap reggelre elpusztult Fotó: Facebook Forrás: mno.hu

Mint írják, a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. augusztus 1-jén két férfi a Budapest III., Szomolnok utcában megkínzott egy macskát, amely az orvosi ellátás ellenére elpusztult.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeképpen megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható a 38 éves V. András semlyéni és a 24 éves V. Zsolt mezőzombori lakos.

A két férfit az óbudai járőrök vasárnap elfogták és a kerületi rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd őrizetbe vételük mellett kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását.

A Magyar Nemzet online az Állatmentő Szolgálat vezetőjétől – a hívásunkkor épp egy sérült mókussal állatorvoshoz tartó – Somogyi Zoltántól megtudta: náluk jelentkezett egy illető, aki állította, biztos információkkal rendelkezik a tettesekről.

A rendőrségen ezután tanúként hallgatta meg mindkettejüket, majd az információk alapján a hatóság intézkedett. (Az Állatmentő Szolgálat vitte orvoshoz múlt kedden a megkínzott macskát, amely a szakszerű ellátás ellenére másnap reggelre elpusztult.)

A kegyetlen állatkínzás nagy felháborodást keltett, az óbudai Szomolnok utca és a környék lakosságát valósággal sokkolták a történtek.

Az állatvédők plakátokat helyeztek el a közeli házak kapuin, az Állatvédő Sereg Facebook-oldalán több ezren követték a fejleményeket, a tettes, illetve tettesek ellen valóságos hajtóvadászat indult. Civil adományból százezer forint nyomravezetői díjat is kitűztek.

Az Állatmentő Szolgálat (Állatmentő Sereg néven futó) közösségi oldalon közben többen felvetették, hogy a várható bírósági tárgyaláson minél többen vegyenek részt, ezzel is érzékeltetve: az állatvédők nem elégszenek meg egy újabb felfüggesztettel. 

mno.hu


 
h i r d e t é s
h i r d e t é s
;