h i r d e t é s

Fontos helyen bezárt a CBA egyik Prímája

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Fontos helyen bezárt a CBA egyik Prímája

2023. január 05. - 07:20

Több oka is van, hogy a legendás áruházban működő üzlet végleg leengedte a rolót. Az élelmiszerárstop csak az egyik.

CBA Remíz - Forrás: Instant Streetview

December 30-án bezárt a Remiz Üzletházban működő Príma – erősítette meg a Világgazdaság érdeklődésére a CBA kommunikációs igazgatója, Fodor Attila.

A lap forrásai úgy jellemezték az üzletet, mint a magyar tulajdonú kiskereskedelem egyik zászlóshajóját. Fodor ennek kapcsán jelezte, hogy nem tudja, mi az alapja a minősítésnek, ugyanakkor rámutatott, hogy a bolt felszámolásáról az egységet üzemeltető franchise partner döntött, akinek egyébként két másik, a CBA-hálózatához tartozó üzlete is van, amelyeket a továbbiakban is működtet. 

Arra a kérdésre, hogy vajon az élelmiszerárstop vezetett-e a döntéshez, Fodor Attila úgy reagált: „Nem lehet kijelenteni, hogy az csak és kizárólag emiatt következett be.”

„Jelen pillanatban több körülmény is sújtja a kereskedőket. Az egyik az árstop, a másik az energiaárak drasztikus emelkedése, a harmadik pedig a munkaerőköltségek drágulása. Arról nem is beszélve, hogy a piacon mindenütt tapasztalható áremelkedés miatt az értékesített árumennyiség folyamatosan csökken. Tehát semmi esetre se merném azt állítani, hogy a Príma a Remizben az árstop áldozata, sokkal inkább ezeknek a körülményeknek az együttes hatásáé” – mondta. 

Azt is hangsúlyozta, hogy a CBA a működésben hisz, a vásárlók kiszolgálása az elsődleges feladatuk. A partnereik is küzdenek, és tavaly is jó pár új üzletet nyitottak. (vg.hu)