h i r d e t é s

Aláírásgyűjtés kezdődött az euró bevezetéséért

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Aláírásgyűjtés kezdődött az euró bevezetéséért

2017. augusztus 12. - 07:17
Rovat:

 

Aláírásgyűjtés indult az euró magyarországi bevezetéséért. Ezt Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője jelentette be pénteken a Szigeten, a Nemzeti Ifjúsági Tanács európai vitáján – tudta meg az atv.hu.

A politikus internetes oldalán már el is kezdődött az aláírások gyűjtése.

Újhelyi úgy fogalmaz: "Az Európai Unió alapvető átalakulás előtt áll, rövid időn belül formát ölt az úgynevezett kétsebességes európai modell, amelyben éles határvonal húzódik majd a haladó mag-országok és a lemaradni akaró, saját unortodox útjukat járni akaró leszakadó tagállamok között. Az már most is biztosan látszik, hogy a választóvonal a közös valuta használata lesz az érintett tagállamok között".

Véleménye szerint Magyarországnak akkor van esélye Európa haladó feléhez csatlakozni, ha bevezeti a magyar eurót és európai egységben gondolkodik, nem pedig ellenséget lát és láttat az Unióban.

"Nem kérdés, hogy a gazdasági válság, különösképpen a forintválság - ehhez kapcsolódóan pedig a devizában felvett hitelek megdrágulása - nem érintette volna ilyen húsbavágóan a magyar lakosságot és a magyar gazdaságot, ha hazánk az euro-zóna tagja lett volna már korábban" - magyarázza.

A hihetetlenül alacsony tarifák és az elégedett ügyfelek véleményei révén a DEGIRO a leggyorsabban növekvő bróker Európában. Regisztráljon, és fektessen be a DEGIRO biztonsági struktúráján keresztül.

napi.hu


 
h i r d e t é s

h i r d e t é s

;