h i r d e t é s

Hosszú a biztosan elmaradó beruházások listája

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Hosszú a biztosan elmaradó beruházások listája

2022. szeptember 20. - 09:06

Számos összekötő- vagy elkerülő út, közútfelújítás és fejlesztés nem valósul meg. Elmaradnak továbbá közegészségügyi és sportlétesítmény-beruházások, valamint iskolaépítések.

Vadai Ágnes kérdésére válaszul Csepreghy Nándor, Lázár János építési és beruházási miniszter helyettese közzétett egy listát, amelyen 284 olyan beruházás szerepel, melyek biztosan elmaradnak.

A leállított beruházások jelentős része közlekedési infrastruktúra-beruházás - írja a HVG. Számos összekötő- vagy elkerülő út, közútfelújítás és fejlesztés nem valósul meg. Elmaradnak továbbá közegészségügyi és sportlétesítmény-beruházások, valamint iskolaépítések.

Csepreghy Nándor a múlt heti Portfolio Property Investment Forum konferencián árult el részleteket az elmaradó beruházásokról:

10 ezer milliárd forintnyi fejlesztést kellett konszolidálni, a magyar állam ennek megfelelően felfüggesztett bizonyos beruházásokat, mintegy 270 ilyen döntés született, 2100 milliárd értékben

Lázár János feladata a kormányban építési és beruházási miniszterként döntsön arról, hogy mely állami beruházásokat elhalasztva tud a kormány spórolni. A fenti list a már kormánydöntéssel is jóváhagyottan meg nem valósuló fejlesztéseket tartalmazza. (Portfolio)