h i r d e t é s

Kisüt a nap, de egy-egy zápor előfordulhat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kisüt a nap, de egy-egy zápor előfordulhat

2023. február 26. - 05:22

Változékony időre készülhetünk elszórt, vegyes halmazállapotú csapadékkal. Folytatódik a lehűlés, a reggeli és a napközbeni hőmérsékletek is több fokkal csökkennek!

Délen, délkeleten csapadékos marad az idő, de az esőt már több helyen havas eső, havazás válthatja fel. Északon, északnyugaton a változóan felhős-napos idő mellett helyenként záporok, hózáporok előfordulhatnak. Az északi, északkeleti szél többfelé élénk, a Dunántúlon és északkeleten erős lesz.

Hajnalban -4 és +3, napközben 2 és 8 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Melegrekord: 22,4 fok Kiskunfélegyháza, 2021

Hidegrekord: -22 fok Zirc, 1948

Hétfőn túlnyomóan felhős lesz az ég. Kisebb havazás, havas eső, hószállingózás délen és keleten alakulhat ki. A többfelé élénk, nyugaton, északkeleten erős lesz az északi szél. Hajnalban -7, -1, napközben 2-5 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Kettősfronti hatásra készülhetünk.

Az érzékenyeknél fejfájás, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, rosszullét alakulhat ki.

A szeles idő fokozhatja a fejfájásos panaszokat, emellett alvászavarokat, nyugtalanságot, ingerlékenységet okozhat.

Szél miatt alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk rétegesen! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.