h i r d e t é s

Megerősítették, hogy tényleg meghalt Tanya Roberts

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Megerősítették, hogy tényleg meghalt Tanya Roberts

2021. január 06. - 07:08

Egy napja tévesen keltették halálhírét, de az egykori James Bond-lány kedden végleg távozott.

Tanya Roberts - Forrás: CNN.com

Bár korábban tévedésből jelentette be Tanya Roberts amerikai színésznő halálát barátja és képviselője, Mike Pingel, a tényt kedden megerősítette – közölte a 24.hu a brit MailOnline nyomán.

Pingel hétfő reggel arról tájékoztatta az amerikai médiát, hogy Roberts karácsonykor lett rosszul kutyasétáltatás közben, és A Los Angeles-i Cedars-Sinai Kórházba szállították, ott hunyt el vasárnap.

Hétfő délután azt közölte az AP amerikai hírügynökséggel, hogy a 65 éves színésznő életben van, de nagyon rossz állapotban van kórházban, miután elesett otthonában. A félretájékoztatást azzal magyarázta, hogy Roberts férje, Lance O'Brien azt mondta neki, kezében tartotta feleségét, és „úgy tűnt, eltávozott”. Ez végül kedden következett be.

A Victoria Leigh Blum néven született Tanya Roberts modellként kezdte pályafutását, és több off-Broadway előadásban is szerepelt. Filmes karrierje a The Last Victim című produkcióval indult 1976-ban. A későbbiekben olyan kultfilmekben tűnt fel, mint A vadak ura (1982), a Sheena, a dzsungel királynője (1984), a Telitalálat (1987) és az Éjszakai szemek (1990). Az Azok a 70-es évek show-ban 1998 és 2004 között alakította Donna Pinciottit. Utolsó tévés szerepét a Barbershop című sorozatban játszotta 2005-ben.

A 65 éves színésznő legikonikusabb szerepe a Bond-filmekhez kötődik: Roger Moore oldalán játszott a Halálvágtában. (nepszava.hu)