h i r d e t é s

Mentőt büntetett egy BMW-s az M7-esen - VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Mentőt büntetett egy BMW-s az M7-esen - VIDEÓ

2021. január 15. - 06:47

Néhány napja elég szemtelen húzást rögzített egy hazai mentőautó fedélzeti kamerája az M7-esen.

Forrás: Ön- és közveszélyes autósok az útjainkon / Facebook

A mentő kielőzött egy teherautót (ez ezen a felvételen nem látszik, de a Facebookon a videó alatti kommentek között ott egy másik videó, amin igen) és amikor sorolt volna vissza a külső sávba, a BMW-s már épp jobbról előzte. Aztán fogta magát az autós és szándékosan lelassított a mentő előtt, olyan 80-90 km/órás sebességre. Miután a mentő kiment a külső sávba, azonnal felgyorsított a bajor jármű vezetője, mint aki jól végezte dolgát, most aztán megmutatta a mentősnek hol a helye…

Azt sem árt tudni, hogy nem mindig száguldozik a mentő, akkor sem, ha megkülönböztető jelzéssel közlekedik, hiszen ha a mentőorvos vagy az ápolók olyan műveletet hajtanak végre a betegen, ami nagy precizitást igényel, akkor a mentő vezetője is roppant óvatos.

Ezen felvételek alapján a hatóságok mostanában utána szoktak menni a szabálytalan autósoknak. Nemrég például nem csupán pénzbírságot kapott az a sofőr, aki az M3-as metrópótló busz előtt háromszor is büntetőfékezett, de el is tiltották a vezetéstől. (vezess.hu)