h i r d e t é s

Mozi, zeneszoba és sminkszoba is van Novák Katalin rezidenciáján

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Mozi, zeneszoba és sminkszoba is van Novák Katalin rezidenciáján

2022. november 29. - 10:18

278 millió forintért újították fel a köztársasági elnök rezidenciáját

A kép illusztráció! - Forrás: ebhinvest.hu

278 millió forintért újították fel a Budapest XII. kerületében található, állami tulajdonban lévő köztársasági elnöki rezidenciát Novák Katalin beköltözése előtt – értesült az Rtl.hu.

Az erről szóló cikk szerint felújításra az állami Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a szintén állami tulajdonban lévő Kiving Kft.-vel szerződött, egyezség értelmében a kivitelezés áfa nélkül 184 millióba került, az eszközbeszerzésre pedig 35 milliót fordítottak. Ezen felül képeztek egy 10,9 millió forintos tartalékkeretet is, amelyet indokolt esetben lehetett lehívni.

A szerződés szerint megújult a rezidencia alagsorában található moziszoba: vettek új eszközöket, újrakötötték az elektromos hálózatot, a mennyezetre projektor, hangáteresztő vetítővászon került, illetve kialakítottak egy borhűtőt is.

A megállapodás alapján létrehoztak egy kisebb sminkszobát is 375 ezer forintért, illetve kialakítottak egy hangszigetelt zeneszobát is. Az Rtl.hu megkérdezte Novák Katalin hivatalát, hogy miért volt szükség erre a helyiségre, de többszöri megkeresésükre sem kaptak választ. A zeneszoba létét azonban nem cáfolták.

A cikk szerint az épület, ahol a mindenkori köztársasági elnök lakik, több pontján is megújult a burkolat, a kert egy részét is rendbe tették, például kialakítottak egy kutyakennelt is. (24.hu)

2013-ban,  a doktori dolgozatának plagizálása miatt megbukott Schmitt Pál után 38,5 millió forintból újították föl a Béla király úton található elnöki rezidenciát Áder János és családja részére.