h i r d e t é s

Pszichiátriára küldte a bírónő Pistoriust

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Pszichiátriára küldte a bírónő Pistoriust

2014. május 17. - 02:00
0 komment

A bírónő pszichiátriára utalta Oscar Pistoriust, mondván, meg van győződve arról, hogy a 27 éves műlábas sportoló beszámíthatatlan. A

végleges döntés keddre várható.

Pszichiátriára küldte a bírónő Oscar Pistoriust. "Meg vagyok győződve róla, hogy Oscar Pistorius beszámíthatatlan" – mondta Masipa bírónő a szerdai, 32. tárgyalási napon.

Előzőleg az ügyész is négy hétre pszichiátriai vizsgálatra küldte volna a 27 éves műlábas sportolót, akit azzal vádolnak, hogy tavaly februárban megölte barátnőjét, Reeva Steenkampot.

Pistorius azt állítja, hogy véletlenül ölte meg a kedvesét, fatális baleset történt: azt hitte, betörő van a házában.

Fotó: AFP / Themba Hadebe
Fotó: AFP / Themba Hadebe

A bírónő szerint a sportolót részletes pszichiátriai vizsgálat alá kell helyezni, ami lehetővé teszi, hogy helyesen döntsenek ügyében. "A törvényben nem létezik tiszta definíció a mentális betegségekre" – jelentette ki, éppen ezért van szükség szakértői véleményekre.

A pszichiátriára utalással kapcsolatos végleges döntést kedden hozzák majd meg, akkor hozzák nyilvánosságra azt is, hogy melyik pszichiátriai intézménybe kerül a sportoló.

A tárgyalást tehát május 20-án folytatják, majd a pszichiátriai vizsgálat ideje alatt szüneteltetik. Ítélet ezután várható.

 

hvg.hu