h i r d e t é s

Sivatagi királyság

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam
a- a+

Sivatagi királyság

2022. augusztus 07. - 09:58

Lassan Szaúd-Arábia sorsára jutunk! Azzal a nem lényegtelen eltéréssel, hogy, bár az ország meddő homoktengerré változik, olajunk (és pénzünk) nincs!

Miközben Orbán Dallasban a CPAC kongresszusán, ki tudja mennyi nevezési/fellépti díj ellenében (melyet az Orbán Alapjogaiért Központ, mint "a rendezvény támogatója" perkált le a magyar adófizetők pénzéből) gyenge fél ház előtt bölcselkedik és persze össze-vissza hazudozik, példának okáért arról, hogy (a mellesleg csúfosan megbukott állami "népszavazáson" fel sem tett kérdésre) "a magyarok kikövetelték az iskolai szexuális felvilágosító előadások megszüntetését", itthon a harácsolás ténye, és a nyomor előérzete mellett lábra kapott az őrület.

Bár elsőre az ember nem akart hinni a fülének, Pintér tényleg elrendelte, hogy vizsgálják felül az iskolák fával fűtésének lehetőségét.

A dicső múltunkra visszaábrándozó kormány a megszorító intézkedések mellett ezzel az akár szimbolikusnak is tekinthető döntéssel valóban Nyilas Misi korát (és létviszonyait) álmodja új valósággá!

A XXI. száadban!

Elfeledkezve többek közt arról, hogy

-egyedi fűtésű kis (falusi) iskolákat leszámítva a kazánok átállítása (ha egyáltalán lehetséges), a kéményrendszerek ki- és átépítése valag pénzbe kerül,

(Szegeden kiszámolták, hogy félmilliárd forintba kerülne csak az iskolák átállítása fatüzelésű kazánokra. Emellett tárolóhelyiségeket is kellene építeni. És erre jön még a tűzifa ára, amely ma mellesleg semmivel sem olcsóbb, mint az eddigi energiaár.

-a kazánfűtő képesítéshez kötött szakma, az nem játék: tűzveszély, füstmérgezés és társai.

(Mellesleg talán a pedagógusokat kell – saját költségen elvégzett – gyorstalpalón kiképezni, és kötelezni arra, hogy, külön javadalmazás nélkül, tanítás előtt fűtsenek be, tanítás után hamuzzanak, salakozzanak, készítsék be a másnapi tüzelőt, és a többi, úgyis túl vannak fizetve).

A hírre azonnal csillagászati árakba szökött, majd percek alatt elfogyott a tűzifa.

(Csakúgy, mint ahogy hirtelen hiánycikk lett az összes fajta kályha, a dobkályhától a kandallóig.)

Ennek következtében Orbán, még Dallasból éjjel hazaérve (mink kérem dolgozunk éjjel-nappal!) elrendelte, hogy a természetvédelmi területeken is végezhető tarvágás.

Vágjunk ki minden fát!

Hadd csökkentsük ezzel is tovább az ország vízmegtartó, talajmegkötő, levegőtisztító képességét! Majd harminc év múlva kinő!

Az addigra teljesen elsivatagosodott országban!

Melynek mezőgazdasági termőterületeit a Kádár-rendszerben kiépített öntözőcsatorna-hálózat totális fölszámolásával hazavágták.

(Ez Antall bűne: sikerült leépítenie az agrárstruktúrákat. Magyarország a rendszerváltás előtt a világ harmadik legnagyobb élelmiszer-exportőre volt, ma szinte mindenből behozatalra szorul.

Ahogy ebek harmincadjára jutottak a mezőgazdasági gépparkok, a földosztással újra kisbirtokossá váló parasztság szépen beszántotta az öntözőcsatornákat is, köll a víz a fenének!-jeligére, most meg siránkoznak, hogy aszály, aszály!)

A fa-mizéria kellős közepén, melynek erőltetésével (puszta felvetésével) Orbán és kormánya jobb helyeken tébolydába jutna, egyébként ömlik a földgáz az országba, gázhiány tehát egyáltalán nincs.

Viszont azt jó pénzért el lehet adni külföldre!

Az Orbán érdekeltségébe tartozó tároló- és elosztó kapacitáson keresztül.

Most éppen ötszáz millió köbméter gázt adott el Szerbiának, és még egyszer ugyanennyiről tárgyalnak. És, hogy mennyit, kinek, mennyiért még, arról nincs információ.

Olyan ez, mint az infláció! A válság beütése óta, csak eddig nyolcszáz milliárdot kaszált a kormány az áremelkedéseken (drágább ár, többlet ÁFA). De, említhetném a pandémia idején a lélegeztetőgép-bizniszt és egyéb sefteléseket.

Az őrület azonban nem tetőzik a tűzifa-ügylettel!

Víztározót a Tiszára!

Hát kérem! Ilyen már van –volt! Nem kellett volna veszni hagyni!

És vízi-erőművet hozzá!

A lustán kanyargó Tiszára! Melynek XIX. századi folyamszabályozása már éppen elég kárt okozott (Széchenyi egyik melléfogása volt a kevés közül).

Az őrület (érdek?) rendszerfüggetlen!

Emlékezzünk Bős-Nagymaros ügyére, melynek megakadályozása az egyetlen sikeres rendszerellenes akció volt.

Melynek folytán a meg nem valósult beruházás okán harmincöt évig fizettünk a szlovákoknak és az osztrákoknak kártérítést villamosenergiával.

Mely beruházás elutasításának érvei ma is fennállnak: a Dunakanyar hazavágása, kétmillió ember feje fölé, földrengés-veszélyes területen épített óriás-víztározó, a gyenge vízhozam miatt kérdéses teljesítmény és társai.

Mindenesetre a hoppon maradt vízügyesek (vagy unokáik) feléledtek hosszú Csipkerózsika-álmukból!

Újra pedzegetik! Annak hangsúlyozásával, hogy hiba volt elhagyni! Mert, lám, lám!

Azt elfelejtik, hogy ilyen bősz, ilyen mérvű és rekord gyorsaságú klímaváltozásra a kutya se gondolt, gondolhatott negyven-ötven éve! Ők sem!

Tehát: gáz van! (Melynek folytán kamu duma az indok a lakosság megsarcolására, a hétszeres gázdíj!)

Fa nincs! Ami van, az se lesz hamarosan!

Vízi energia nincs.

Zöld-energiáról szó sem esik.

Viszont van valami, amiben gazdagok vagyunk, és senki nem foglalkozik vele: geotermikus hőforrások.

Melyek kiaknázása nem is kerül horror pénzbe!

És, ha nem rabolják le totálisan (amire nincs garancia, ellenkezőleg), akkor megújuló, önmagát visszapótló hőenergia-forrás.

Úgy látszik ez nem biznisz Orbánnak. Akkor pedig marad a föld alatt.

És mi is oda kerülünk, ha így megy tovább!

Igaz, Orbánnak is van baja elég! Most például Tibocz veszteséges luxusszállodáit kell Apucinak kihúznia a szarból!

Alighanem a mi pénzünkön.

Mellesleg, hogy e Mészáros-kaliberű zseni hogyan került mínuszba a tömérdek állami támogatás és egyéb versenyelőnyök ellenére, az einstandolt szállodáival, az nem rejtély!

Ezek ennyit tudnak! Szpáhik leszármazottai!

Címkék: