h i r d e t é s

Trumpot saját unokahúga szólította fel lemondásra

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Trumpot saját unokahúga szólította fel lemondásra

2020. július 16. - 06:22

Könyve megjelenése után egy tévéműsorban is kritizálta az amerikai elnököt saját unokahúga, Mary Trump. 

Donald Trump és unokahúga, Mary L. Trump - Forrás: Metro

A Trump-család megpróbálta megakadályozni, hogy Mary Trump beszéljen a nyilvánosság előtt, azonban egy bíróság kedden végül feloldotta a tiltó rendelkezést. Mary Trump az ABC televíziónak nyilatkozott szerdán, és azt mondta, hogy Donald Trump veszélyes, és az Egyesült Államok a szakadék szélén táncol a novemberi elnökválasztáson.

A reggeli beszélgetős műsorban keményen fogalmazott unokabátyjával kapcsolatban. A klinikai pszichológus Mary Trump szerint az elnök egyáltalán nem képes vezetni az országot, ezért nem is szabadna engedni, hogy ezt tegye.

A műsorvezető kérdésére, hogy mit mondana az unokabátyjának ha a Fehér Házban találkozna vele, Mary Trump azt felelte: mondjon le. George Stephanopoulos megkérdezte azt is, hogy mire alapozza azt, hogy Trump nem alkalmas a hivatala ellátására. Mary Trump azt válaszolta, arra alapozza, amit teljes felnőtt élete alatt látott.

A pszichológus végzettségű Mary Trump azt mondta, hogy könyvét elsősorban nem saját maga miatt írta, nemterápiának használta, bár benne van a nem működő család leírása. A könyv megvilágítja családjuk árnyoldalát, és magyarázatot keres arra, miként lett nagybátyjából az az ember, aki a „világ egészségügyét, gazdasági biztonságát és szociális szerkezetét veszélyezteti”.

A könyv megírását maga Donald Trump motiválta, fogalmazott a szerző. „Nem engedhetem, hogy tönkretegye az országot. Nagyon sok párhuzamot látok abban, ahogy a családunk működött azzal, ahogy ma az ország működik.”

A Fehér Ház hazugságnak nevezte a könyvet. (Euronews)