h i r d e t é s

14 év után először emel árat Nagy-Britanniában a McDonald's

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

14 év után először emel árat Nagy-Britanniában a McDonald's

2022. július 27. - 16:03

A McDonald's 14 év óta először emelte sajtburgerének árát Nagy-Britanniában, mivel a költségnyomás egyre nagyobb.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A gyorsétteremlánc megerősítette, hogy az ikonikus hamburger egyike azon termékeknek, amelyek árnövekedésnek vannak kitéve a brit étteremhálózatban.

Egy sajtburger ára 20 százalékkal, 99 pennyről 1,19 fontra emelkedett.

A McDonald's legutóbb a 2008-as globális pénzügyi válságot követően emelte a sajtburger árát Nagy-Britanniában.

A McDonald's brit étlapjának egyéb termékei 10 penny és 20 penny közötti mértékben drágultak, beleértve a McNugget dobozokat, a reggeli ételeket. A McDonald's közölte, hogy egyes tételeket nem érint az áremelés. Eközben az árak továbbra is eltérőek lesznek a franchise-üzemeltető éttermekben, amelyek a McDonald's ajánlásai alapján határozhatják meg az árakat.

A McDonald's brit és írországi vezérigazgatója, Alistair Macrow a vásárlókhoz intézett nyilatkozatában azt mondta, hogy a növekvő inflációs nyomás arra kényszerítette a vállalatot, hogy "nehéz döntéseket" hozzon az árképzéssel kapcsolatban.

A mai nyomás azt jelenti, hogy sokakhoz hasonlóan nekünk is nehéz döntéseket kell hoznunk az árképzésünkkel kapcsolatban

- mondta Macrow. "Akárcsak önök, a mi vállalatunk, az éttermeinket birtokló és üzemeltető franchise partnereink és beszállítóink is mindannyian érzik az emelkedő infláció hatását" - tette hozzá.

Az emelésekre azért kerül sor, mert a vállalatoknak olyan tételek, mint az üzemanyag, a bérek és az alapanyagok növekvő költségeivel kell megküzdeniük, mivel az infláció továbbra is spirálszerűen növekszik. Az Egyesült Királyságban az infláció júniusban új csúcsot ért el, 9,4 százalékot, ami az elmúlt 40 év legmagasabb szintje.

Macrow elmondta, hogy a vállalat a lehető legtovább halogatta az áremeléseket, de a növekvő költségeket már nem lehetett az üzleten belül felszívni.

Megértjük, hogy bármilyen áremelés nem jó hír, de ameddig csak lehetett, késleltettük és minimalizáltuk ezeket a változásokat

- mondta.

A McDonald's, amely több mint 36 000 éttermet üzemeltet több mint 100 országban, már tavaly óta számos áremelést hajtott végre az amerikai étteremhálózatában. (CNBC) / Portfolio

Címlapkép: Shutterstock


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s