h i r d e t é s

1700 diáknak ad munkát az Év Fiatal Vállalkozója

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

1700 diáknak ad munkát az Év Fiatal Vállalkozója

2018. november 19. - 16:09

Az Országos Fiatal Vállalkozói Díjjal a FIVOSZ azokat a mindennapi hősöket ismeri el, akik fiatal koruk ellenére komoly értéket teremtenek mind pénzügyileg, mind társadalmilag. 

A díjat idén Virág Viktor, a MADS alapítója nyerte el, akinek cége havi szinten közel 1 700 diákot segít munkához, jövedelemhez. Céljuk, hogy bevezessék őket a munka világába, tanítsák őket az öngondoskodásra, az életre.

Pénteken zárult a 171 országban lezajló Global Entrepreneurship Week (GEW) nemzetközi mozgalom keretében, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) által megrendezésre került Fiatal Vállalkozók Hete, amelyre több mint tízezren regisztráltak. Az érdeklődők idén Budapesten és számos vidéki helyszínen vehettek részt előadásokon ingyenesen. Az eseménysorozatot az ország legrangosabb fiatal vállalkozói kitüntetése, a tízedik Országos Fiatal Vállalkozói Díj ünnepélyes átadása koronázta meg.

Az Országos Fiatal Vállalkozói Díjjal a FIVOSZ azokat a mindennapi hősöket tudja vállalkozó nagykövetté nyilvánítani és a többiek számára megmutatni, akik fiatal koruk ellenére komoly értéket teremtenek mind pénzügyileg, mind társadalmilag. 

Az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat 2018-ban Virág Viktor, a MADS alapítója nyerte el. A díjazott cége havi szinten közel 1 700 diákot segít munkához, jövedelemhez. Céljuk, hogy bevezessék őket a munka világába, tanítsák őket az öngondoskodásra, az életre. A MADS bevételei az elmúlt években folyamatosan növekedtek, 2017-ben már elérték a 857.420.000 Ft-os árbevételt is.

Virág Viktor 1981. június 18-án született Nagypaládon, Kárpátalján. Már kisgyermekként is arról álmodozott, hogy űrhajós vagy vadászpilóta lesz - így tehet valamit az emberiségért -, de álmodott arról is, hogy orvosként segítsen az embereken. Az álmok az évek során egy kicsit megváltoztak, de egy valami változatlan maradt, az emberekkel való foglalkozási vágy.

1999-ben érkezett hazánkba egyetemi éveire készülve és már a suli mellett is diákmunkákat vállalt. Tanulmányai vége felé HÖK-ösként találkozott a Márton Áron Diákszövetkezettel (épp inaktív megszűnés előtti státuszában), mely alapvető hitvallásával rögtön azonosulni tudott, így hát bele is ugrott a vállalkozásba. 2005-óta mindennapjait HR területen éli, egyaránt foglalkozik fiatal tehetségekkel, határon túli magyarokkal, nyugdíjasokkal és aktív korú munkát kereső emberekkel, úgy, hogy a munkája egyben a hobbija is, mely folyamatosan inspirálja őt.

A MADS (Márton Áron Szolgáltató Iskolaszövetkezet) jelenleg több mint 300 megrendelőnek biztosít diák munkaerőt országosan, taglétszámuk 30-40%-al nőtt az előző évhez képest. Havonta közel 1.700 diákot segítenek munkához, jövedelemhez, bevezetik őket a munka világába, tanítják őket az öngondoskodásra, az életre. A díjazott a MADS mellett vezető szerepet tölt be a MARKLAR Kommunikációs és Szolgáltató Kft-ben, a MADS Marketing Kft-ben és a MADS – GOLD Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetben is.

A díjazott munkatársaival jelenleg azon dolgozik, hogy hungarikummá nyilvánítsák az iskolaszövetkezeti modellt, mint a tanuló fiatalok öngondoskodásának és munkatapasztalat-szerzésének magyar modelljét, mely szívügye és egyedülálló forma a világon.

Virág Viktor emellett a Fiatal Vállalkozók Szövetségéhez (FIVOSZ) hasonlóan fáradhatatlanul dolgozik a generációváltás problémájának megoldásán is. Programsorozatot dolgoztak ki, amelynek harmadik lépcsőfokaként összekötik a tehetséges, jó gyakornoki tapasztalatot szerzett fiatalokat olyan vállalkozókkal, akik utódlás, generációváltás küszöbén állnak.