h i r d e t é s

2019 lett az az év, amikor karácsonyra élményt adtunk és kaptunk

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

2019 lett az az év, amikor karácsonyra élményt adtunk és kaptunk

2020. január 15. - 12:55

A Bónusz Brigád évek óta kitartóan arra buzdít, hogy karácsonyra, születésnapra, bármilyen esemény kapcsán ajándékba minél többen élményt adjanak egymásnak. Úgy tűnik, 2019 karácsonyára ez a törekvés célba ért: az élmény lett a fő ajándék.

Illusztráció: H. Szabó Sándor

Soha korábban annyian nem vettek élményt a kuponos oldalon mint 2019 utolsó negyedévében – ezzel az idén 10 éves Bónusz Brigád fennállása óta a legjobb utolsó negyedévét zárta – összesen több mint 1,250 milliárd forintot költöttek a vásárlók ebben az időszakban az oldalon. Ebben az év végi időszakban elsősorban ajándékokat kerestek a vásárlók, de éves viszonylatban is a teljes eladás 27 százalékát ajándékok teszik ki.

Az egész online piac óriási fejlődésen ment keresztül: a GKI Digital adatai szerint az aktív online vásárlók száma 2018-ban már 3,2 millió volt, ők átlagosan 12 alkalommal vásároltak online. A Bónusz Brigád felületein eddig 1,5 milliónyian regisztráltak és 650 ezren vásároltak, naponta 1000 vásárlás történik jelenleg az oldalon és mintegy 50 ezer látogató válogat minden nap az ajánlatok közül.

A Bónusz Brigád és a GKI Digital közös felmérése szerint a kutatásban megkérdezettek 36 százaléka kifejezetten ajándékokat keres az oldalon, minden ötödik válaszadó a szabadideje eltöltésére keres ötleteket, 10 százalék pedig adott hétvégére keres programlehetőségeket. Terméket a válaszadók harmada keresett az oldalon.

2019 utolsó negyedévében több mint 70 ezer élmény talált gazdára a Bónusz Brigád oldalain, a legnépszerűbbek között sok a páros élmény: 4 fogásos vacsora egy francia étteremben, gasztro-wellness egy négycsillagos hotelben és kétszemélyes masszázs voltak a dobogósok. Az élmények kosárértéke is erőteljes növekedésnek indult: míg 2017-ben még átlagosan 6117 forintért tettek élményt a kosarukba az emberek, addig 2019-ben ennél több mint 40 százalékkal magasabb, 8611 forint lett az átlagos kosárérték. Akik nem mertek konkrét élményt venni, azok ajándékkártya formájában nyújtották át meglepetésüket: ebből is 25 százalékkal több fogyott mint a korábbi évben.

A Bónusz Brigád és a GKI Digital közös felmérése szerint a válaszadók 46 százaléka belföldi utazást készült ajándékozni: ennek az időszaknak legnépszerűbb utazása egy luxus wellnessezés volt, sokan találták ezt a bónuszt a karácsonyfa alatt.

Jelentős átalakuláson van túl a bónuszos-kuponos piac. Korábban az alacsony ár volt a legfontosabb, most pedig a lehető legjobb élmény

 – mondta Kaprinay Zoltán, a Bónusz Brigád egyik alapítója. „Mára inkább tartom magunkat élmény webshopnak, mint kuponos oldalnak. Az induláskor jellemző napi egy kedvezményes ajánlattól mára addig jutottunk, hogy jelenleg 1800 ajánlat szerepel az oldalon.”

A nem specializált online bónuszos-kuponos piac teljes forgalma 2019-ben 3,5 md forint körül alakult, ebből a Bónusz Brigád forgalma több mint 3,2 md forint volt, azaz a nem specializált kuponos-bónuszos piac forgalmának 90 százalékát a Bónusz Brigád termeli. 2020-ban várhatóan 4,3 md forint körül alakul majd a piac, 4 md forint körül a Bónusz Brigád forgalma. A cég 2019. június 30-án lezárt pénzügyi évében mínusz 150 millió forinttal zárt, ám ez tudatos építkezés, az üzletbe való befektetés eredménye volt. A rekordbevétellel záró 2019-es év pénzügyi eredményei 2020. június 30-a után lesznek elérhetők.