h i r d e t é s

21 840 új fertőzöttet találtak, meghalt 96 beteg

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

21 840 új fertőzöttet találtak, meghalt 96 beteg

2022. augusztus 03. - 09:16

1593 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az elmúlt héten összesen 21 840 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 987 321 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt héten elhunyt 96 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 886 főre emelkedett – derül ki a  kormányzati tájékoztató portál szerdán nyilvánosságra hozott adataiból.

A gyógyultak száma jelenleg 1 898 374 fő, az aktív fertőzötteké pedig 42 061 főre nőtt. 1593 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban jelenleg 2115 fő tartózkodik.

A fertőzöttek és a betegek száma az elmúlt hetekben enyhén emelkedett, ezért ismét felhívták a figyelmet az oltás fontosságára. A koronavírus továbbra is az oltatlanokat veszélyezteti leginkább, de a megerősítő oltás felvételét is mindenkinek ajánlják, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól, valamint felvehető a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni - írták. (Koronavírus sajtóközpont)

 

Az összes magyarország koronavírusos adat összefoglalóan:

  • fertőzöttek szám: ez mutatja az összes magyarországi koronavírusban megbetegedett számát.
  • elhunytak száma: a koronavírusban meghaltak száma
  • gyógyultak száma: adott napig hány ember gyógyult fel a koronavírus fertőzésből.
  • aktív esetek: a fertőzöttek számából levonva az elhunytak és a gyógyultak száma. Ezek az aktív esetek, amelyekkel az egészségügynek foglalkoznia kell.
  • új esetek száma: adott napon bejelentett új koronavírus fertőzöttek száma

Hány ember van lélegeztetőgépen és hányan vannak az aktív esetek közül kórházban és hányan házi karanténban (a házi karantén az aktív eset mínusz kórházban ápoltakból jön ki). Itt az adatszolgáltatás esetleges, így lehetnek hiányzó adatok.

 


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s