h i r d e t é s

4000-en maradtak fedél nélkül az albániai földrengés után

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

4000-en maradtak fedél nélkül az albániai földrengés után

2019. december 01. - 06:27

5 nappal az albániai földrengés után befejezték a túlélők utáni kutatást a katasztrófavédelem emberei. A természeti csapásban ötvenen vesztették életüket, mintegy kétezren pedig megsebesültek.

Forrás: Head Topics

A fővárosban, Tiranában és a tengerparti Dürresben legkevesebb 4000-en vesztették el otthonaikat. A károsultak egyik felét albániai szállodákban és menedékhelyeken, a másik felét pedig a szomszédos Koszovóban szállásolták el. A kormány 2,7 millió forintot ajánlott fel a földönfutóvá vált családoknak.

- A négy fős családom egy kertben töltötte az éjszakát. Tüzet gyújtottunk és köré ültünk, hogy ne fagyjunk meg. Ezt a pokrócot is egy nagyon kedves katonától kaptam - panaszkodott egy idős hölgy.

Most az a legfontosabb, hogy aki teheti minél előbb hazaköltözhessen. Ezért szinte a világ minden pontjáról érkeztek mérnökök, hogy felmérjék a megrongálódott épületek állapotát. Albániában a legtöbb építkezésen nem tartották be a biztonsági előírásokat, így a falak nem tudtak ellenállni a 6,4-es erősségű rengéseknek. (Euronews)