h i r d e t é s

9934 támogató aláírásnál tartanak a budaörsi tanárok

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

9934 támogató aláírásnál tartanak a budaörsi tanárok

2019. május 21. - 11:25

A tiltások, fenyegetések és az általánosnak mondható fásultság ellenére eddig 9934 támogató aláírás érkezett az ország minden részéről. - tájékoztatta lapunkat Tollner József

"1. A tiltások, fenyegetések és az általánosnak mondható fásultság ellenére eddig 9934 támogató aláírás érkezett az ország minden részéről. (Alább részletezem az eloszlásukat.)

2. Miniszterelnök úrnak továbbra sincs sehol, semmikor 3 perce arra, hogy a levelet és a támogató aláírásokat átvegye.

3. Az aláírásgyűjtést folytatjuk, és a közvéleményt, valamint a miniszterelnököt hetente tájékoztatjuk az aktuális aláírók számáról. Meggyőződésünk, hogy lesz majd annyi az aláírók száma, hogy a személyes átvételre sem mondhat nemet. (Nincs még végleges döntés róla, de gondolkodunk egy parlament, vagy karmelita kolostor elé szervezett levélátadó demonstráción.) 

4. Mivel a levelünkhöz csatlakozó kollégáknak azt ígértük, hogy az aláírásaikat csak személyesen Orbán Viktornak adjuk át, ezért május 23-án, fél 2-kor a Miniszterelnöki Kabinet Levelezési Osztálya kijelölt munkatársának csak a nyílt levelet adjuk oda a 292 budaörsi indító aláírással. A többi támogató aláíró számáról tájékoztatjuk a hivatal képviselőit, és rajtuk keresztül is üzenjük újra a miniszterelnöknek, hogy azokat személyesen vegye át. (Az aláírásokat azért csak Orbán Viktornak adjuk át, hogy neki ne csak politikai, hanem személyes felelőssége is legyen abban, hogy a "magyar bürokraták" ne "szemezgethessenek" az aláírók között.)

5. Az aláírók számának részletezése:

Budapest - 2881

Megyeszékhelyek és egyéb megyei jogú városok - 2137

Egyéb települések - 4916

(Megyeszékhelyek és egyéb megyei jogú városok településenkénti bontása: Békéscsaba - 12; Debrecen - 25; Dunaújváros - 129; Eger - 45; Érd - 130; Győr - 145; Hódmezővásárhely - 0; Kaposvár - 103; Kecskemét - 145; Miskolc - 73; Nagykanizsa - 28; Nyíregyháza - 24; Pécs - 364; Salgótarján - 0; Sopron - 0; Szeged - 205; Székesfehérvár - 190; Szekszárd - 36; Szolnok - 58; Szombathely - 84; Tatabánya -160; Veszprém - 169; Zalaegerszeg - 12)

6. Még mindig sok kolléga tájékoztat bennünket arról, hogy vezetőjük megtiltja nekik a nyílt levél aláírását. Nekik álljon itt példaként egy 1700 lakosú dunántúli település iskolája, ahonnan három levelet is kaptam: Elsőben tájékoztatott, egy kolléga, hogy nyílt levelünk minden szavával egyetért, de a polgármester és az igazgató megtiltotta nekik az aláírást. Másodikban küldték azt az aláírólistát, melyről csak az igazgató neve hiányzott. Harmadikat az igazgató küldte, és kérte, hogy a korábbit cseréljük erre. Büszkén vállalta, hogy a testületük - immár vele együtt - 100%-ban aláírta.

7. A köznevelési intézményeknek a napokban küldünk egy újabb tájékoztató levelet, de emellett kérjük a "képben lévő" kollégákat is,hogy segítsék munkánkat azzal, hogy a környezetükben, ismeretségi körükben lévő munkatársaikat tájékoztatják. Már az is nagy segítség, ha a honlapunk címét ( https://budaorsi-level.webnode.hu/ ) eljuttatják nekik.

Tisztelettel a szervezők nevében: Tollner József"