h i r d e t é s

A Corvinus csapata kiválóan szerepelt a világ legjobb egyetemeinek mezőnyében

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Corvinus csapata kiválóan szerepelt a világ legjobb egyetemeinek mezőnyében

2019. december 03. - 17:15

 

„Úgy éreztük, hogy valószínűleg a mi főnökeink lesztek majd a cégnél hamarosan” – így értékelte a szakmai zsűri a Corvinus csapatának kreatív esetmegoldását az Australian Undergraduate Business Case Competition versenyen. 

A Corvinus Egyetem főépülete - Forrás: wikipedia

A világ tíz legnagyobb presztízsű, üzleti stratégiai fókuszú, alapszakos megmérettetését november 17. és 22. között szervezte a három koronás akkreditációval rendelkező Queensland University of Technology.

A háromfordulós versenyben a hallgatói csapatok valós szervezetek stratégiai eseteit oldották meg. Az első fordulóban a non-profit tevékenységet végző YoungCare, a másodikban a pénzügyi szolgáltatásokat végző Credit Union Australia, a harmadikban pedig az oktatási szolgáltatásokat támogató McGraw-Hill Education adta a feladatot. A szakmai zsűri az esettanulmányokban érintett, illetve más vállalatok képviselőiből állt.

A Corvinust Béres Lujza, Légrádi Attila, Likvácsik Dávid és Németh Patrícia képviselték. Felkészítő tanáruk és a versenyen mentoruk Kozma Miklós, a Vállalatgazdaságtan Intézet egyetemi docense volt.

A Corvinus a jövő vezetőit képezi

A Corvinus csapatának hatodik helye kiemelkedő teljesítmény. A szoros nemzetközi mezőnyben olyan egyetemek csapatait sikerült megelőzni, mint a Hong Kong University of Science and Technology (három koronás egyetem, CEMS-partner), a Thammasat University (három koronás egyetem), a Copenhagen Business School (három koronás egyetem, CEMS-partner), a University of New South Wales (AACSB és EQUIS akkreditált egyetem), a University of Navarra (EQUIS akkreditált), a University of Auckland (három koronás egyetem, CEMS-partner), vagy a BI Norwegian Business School (három koronás egyetem).

A versenyt a Corvinusszal kiváló partneri kapcsolatot ápoló Indiana University (AACSB akkreditált) nyerte, a National University of Singapore-t (három koronás egyetem, CEMS-partner), és a Queensland University of Technology-t (három koronás egyetem) megelőzve.

A helyezése jelzi, hogy a Corvinus hallgatói versenyképes tudással jelen vannak és helytállnak a nemzetközi piacon.

A Corvinus célja, hogy három koronás egyetemmé váljon

A három legnagyobb és legbefolyásosabb gazdaságtudományi akkreditáció, az ún. Triple Crown Akkreditációk közül a Corvinus Gazdaságtudományi Kara 2019-ben elnyerte az EQUIS - EFMD (Quality Improvement System (European Union)) akkreditációt. Az Egyetem további célkitűzései között szerepel az AMBA (The Association of MBAs (United Kingdom)) és az AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business (United States)) akkreditációk elnyerése.

A megújuló Corvinus a gazdaság- és társadalomtudományi területen Közép-Európa vezető intézményévé kíván válni.

Kommunikációs Igazgatóság

Címkék: 

 

h i r d e t é s