h i r d e t é s

A diktatúra felé tett lépések a zsákmányszerzés legalizálását szolgálják

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A diktatúra felé tett lépések a zsákmányszerzés legalizálását szolgálják

2018. szeptember 11. - 06:46

 

A nemzet kettéhasadt a közjavak megteremtőire és fosztogatóira.  „Udvari játék” a fejedelem és az adományos főurak között.

Egyre jobban látható fejleménye az elmúlt negyedszázadnak, hogy amíg a baloldal, többé-kevébé, következetesen ragaszkodott a ’70–80-as években megindult demokratizálási folyamatokhoz, amelyek az EU-csatlakozás jogállami harmonizációjában konkrét formát nyertek!

A demokrácia lobogóját egykor kibontó jobboldal szépen visszamasírozik a feudalizmus és a kapitalizmus határmezsgyéjén egyensúlyozó tekintélyuralom sáncai mögé. Kicsit zavarja a képet, hogy a magát jobb- és baloldalinak nevező tábor egyaránt Kádár köpönyegéből bújt őés az EU-támogatások, a közpénzek lenyúlása lett az a terep, amely versengésre készteti őket.

Noha az egyik oldal Brüsszelt, a másik Moszkvát tekinti befutási célnak. A magyar politika fókuszából kicsúszott a közjó, a társadalmi szolidaritás és az ország szolgálata.

A nemzet kettéhasadt a közjavak megteremtőire és fosztogatóira. A demokrácia nem jelent többet, mint a fosztogatók relatív többségét a választási „cirkuszok” során. (A narancsos pártnemzet mai választási rendszerében ehhez a szavazatok kb. 34 százaléka elég a relatív többséghez.)

A diktatúra felé tett lépések a zsákmányszerzés legalizálását szolgálják. Udvari játék a Fejedelem és az adományos főurak között.


 

h i r d e t é s

h i r d e t é s

betöltés..