h i r d e t é s

A Független Diákparlament közleménye a pártok megkereséseiről

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Független Diákparlament közleménye a pártok megkereséseiről

2018. február 13. - 20:04

 

Az elmúlt időszak történései bebizonyították számunkra, a magyar diákság demokratikusan választott képviselői számára, hogy a kormány nem nyitott a diákokkal folytatott párbeszédre. 

Ezt mi elfogadhatatlannak tartjuk, ugyanis hisszük, hogy sikeres oktatáspolitika nem létezhet az abban érintettek véleményének és konstruktív kritikájának figyelmen kívül hagyásával.

A kormány és az annak munkájáért felelős kormányfő elfordult a magyar diákság nemzeti ügyétől, egy igazságosabb, demokratikusabb és modern oktatási rendszer kialakításától, ezzel megpecsételve országunk sorsát és mindnyájunk jövőjét. Így nem maradt más választásunk, a kormánynál felsőbb szinthez, a magyar emberekhez kellett fordulnunk, akikkel február 23-án a Deák Ferenc térről induló tüntetésen közösen tesszük le az oktatási rendszerváltás alapjait.

Az oktatási rendszerváltás és a valódi párbeszéd reményében üdvözöljük a pártok megkereséseit egy szigorúan az oktatás területére szorítkozó beszélgetésre. Úgy gondoljuk, hogy a mai magyar országgyűlés, mint reprezentatív választott képviselete a magyar népnek támpontot jelent számunkra ilyen tekintetben. Elkötelezettek vagyunk afelől, hogy egy a mai magyar országgyűlés frakcióinak miniszterelnök-jelöltjeinek részvételével megvalósuló vita előremutató lépést jelentene az oktatáspolitikai párbeszéd megalapozásában. Ennek okán a diákság 12+1 pontjáról folytatott nyilvános vitára hívjuk a mai magyar országgyűlés frakcióinak miniszterelnök-jelöltjeit:

Fidesz-KDNP Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt

MSZP Karácsony Gergely Szilveszter miniszterelnök-jelölt

Jobbik Vona Gábor miniszterelnök-jelölt

LMP Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt

A vita feltételeit és időpontját, amelyeket a Független Diákparlament a napokban fog megállapítani és közzétenni, a miniszterelnök-jelölteknek február 23-ig, a tüntetésünk időpontjáig lesz lehetőségük elfogadni, így a tüntetésen fogjuk bejelenteni a vita végleges résztvevőit. Bízunk benne, hogy a miniszterelnök-jelöltek a magyar diáksághoz hasonlóan közös jövőnk, az ország jövőjének alapköveként tekintenek az oktatás kérdésére, és ezáltal kivétel nélkül, mindannyian elfogadják tiszteletteljes meghívásunkat.

Budapest, 2018. február 13.
Független Diákparlament


 

h i r d e t é s