h i r d e t é s

A Hableány áldozatainak keresése közben további holttesteket is találtak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Hableány áldozatainak keresése közben további holttesteket is találtak

2019. július 24. - 13:29

 

A dunai hajóbaleset 27 megtalált áldozatán kívül több olyan személy holtteste is előkerült, akiket nem a Hableány tragédiájával összefüggésben kerestek - tudta meg a 168 Óra a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól.

A hajóbalesetben elhunytak keresése - Fotó: MTI/Mohai Balázs

Magyarország történetének legnagyobb polgári hajókatasztrófája óta majdnem két hónap telt el. A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott. Mindössze heten élték túl a balesetet. 27 áldozatot megtaláltak és azonosítottak, egyet még keresnek.

24.hu szerint egy nő a hajóbaleset utolsó, még meg nem talált áldozata, akit a BRFK a Készenléti Rendőrséggel, az érintett megyei rendőr-főkapitányságokkal, valamint a koreai tűzoltókkal együttműködve továbbra is eltűntként keresnek. A keresés kiterjed a Duna teljes, a baleset helyszínétől délre eső 215 kilométeres szakaszára, valamint annak ár- és hullámterületére is. Naponta átlagosan 8-10 hajóval folyik a kutatás.

A Hableány áldozatainak azonosítását a Magyarországon 2018 óta létező, Interpol-protokoll szerint kiképzett nemzeti DVI-egység (Disaster Victims Identification) végzi. Munkájukat nagyban segítette a dél-koreaiak ujjnyomat-nyilvántartása, de minél később találnak meg egy áldozatot, annál nehezebb ujjnyomat alapján azonosítani. (168ora.hu)


 

h i r d e t é s