h i r d e t é s


A hatalom mai birtokosai mélyre süllyesztették az országot

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

A hatalom mai birtokosai mélyre süllyesztették az országot

2017. december 11. - 11:41

 

A hatalom mai birtokosai, közjogilag is olyan mélyre süllyesztették az országot, amiről csak megvetéssel lehet beszélni.

Geopolitikai, történelmileg igazolt adottságunk, hogy külső szövetséges, támaszték nélkül nem lehet szilárd belső kormányzatot kialakítani.

Ha valaki azt gondolja, hogy az Alaptörvény sokadik módosításával erősíteni lehet az ország brüsszeli érdekérvényesítő képességét, az kérjen borogatást.

A keresztény tanítás szerint is a fejlődés többet jelent vagyon felhalmozásánál, az anyagi javak és szolgáltatások növelésénél. A fejlesztéseknek figyelembe kell venni az emberek jogos társadalmi, kulturális és szellemi igényeit, az új technológiák hatását a munkavégzésre. Kevesek gyarapodása nem épülhet elmaradott tömegek rovására, nem korlátozhatja a köztársaság polgárainak a szabadságát. Irányelvnek tekinthetjük azt a gondolatot, hogy „a fejlődésnek a szolidaritás és a szabadság keretében kell haladnia”. (II. János Pál: Sollicitudo rei socialis).

Az Alaptörvény elfogadásának körülményei, a kormányprogram hiánya, a törvényhozás önkényes, minden hagyományt felrúgó módja miatt, a hatalom mai birtokosai közjogilag olyan mélyre süllyesztették az országot, amiről csak megvetéssel lehet beszélni.

Emlékeztetek, hogy a XIII. századtól (határkő az Aranybulla) a magyar királyok mindig csak az országot bíró fő- és köznemesekkel kötött szerződés, ún. hitlevél elfogadásával vehették át az ország irányítását.

Az Alaptörvény elfogadásának körülményei, a kormányprogram hiánya, a törvényhozás önkényes, minden hagyományt felrúgó módja miatt, a hatalom mai birtokosai közjogilag olyan mélyre süllyesztették az országot, amiről csak megvetéssel lehet beszélni.

Nem csak külföldön, de itthon is.

Ami az ország belpolitikáját és annak külföldi meghatározottságát illeti, az egész Árpád-ház I. Istvántól III. Andrásig másról sem szólt, mint a környező nagyhatalmak (Bizánc, német birodalom, pápaság) bekapcsolása, pénzzel, házassággal, hadi elköteleződéssel, a hatalomért folytatott dinasztikus harcokba.

Lényegében geopolitikai adottságunk, hogy külső szövetséges, támaszték nélkül nem lehet szilárd belső kormányzatot kialakítani. Ezen a ponton különösen érdemes elgondolkodni, hogy akkor a mostani kormányfő milyen külső támaszt is keres? Vagy egyszerűen csak tartós belső zűrzavar – erre is akad példa a múltból – kialakítása lenne a cél? Abban a helyzetben vagyunk, hogy ezeken a kérdéseken elsősorban nem nekünk, hanem a Fidesz–KDNP vezetőinek és közvetlen támogatóinak, akik felelősséget viselnek, kell nagyon mélyen elgondolkodni. A nyugati szövetségesi nyomás miatt sürgősen.

A kormánypropaganda kulturálisan kódolt ösztönökre célzó kampányaival félelmeket kelt fel és aktivál.

A folyamatos üzemmódban folytatott agymosást csak a valóság tényeivel, szilárd értékek bemutatásával és a hatalom manipulatív szándékainak a leleplezésével lehetne semlegesíteni vagy ellensúlyozni. Erre azonban kevés az esély, mert a hatalmas kormányzati forrásokkal űzött lélekmérgezéssel szemben a társadalom lényegében tehetetlen.

Az emberek a szisztematikusan folytatott propaganda hatása alá kerülnek. Egyesek csak részlegesen és időlegesen, mások tartósan és döntő mértékben.

Köznapi tapasztalat, hogy széles körben teret nyert az ősmagyar etnikai szemléletmód: mi vagyunk a világ közepe, bennünket figyel és követ mindenki.

 

A miniszterelnökünk a világhelyzetről értekezik, Európa megmentőjeként hirdet igét és persze mellékesen a keresztény világot is új pályára állítja.

Követői szemében Európa vezetői komplett idióták, önsorsrontó szerencsétlenek, a szakértőik hülyék, a pápa elmeroggyant és a világ sötét erői győzelemre állnak. Soros György veszedelmes terveket forgat a fejében és (idős kora ellenére) a fél világ retteghet tőle, mert (ha elfelejti bevenni a gyógyszereit) nagy bajok okozója lehet.

Kintről, Brüsszelből és Európából, mindez nevetséges, hagymázas, őrült beszéd, amiben csak az a ráció, hogy a használata hatalmi–politikai célokat szolgál. A kormányfő régebben a reményre, vágyra (polgári élet) építette a politikáját, ma viszont a fenyegető erőkre. A Brüsszel + muszlimok kombináció van egy ideje napirenden.

Könnyű helyzetben vannak a kormány propagandistái, mert a hazai közvélemény nagyon keveset tud Brüsszelről és a Közel-Keletről is.

A magyar érdekek érvényesítésének sikere, tapasztalataink szerint, 70%-ban a szakértőink tevékenységének színvonalán múlik. Egyfelől a szakértő személyek felkészültsége, másfelől a hazai háttérintézmények színvonala, működőképessége határozza meg, hogy mit tudunk elérni az együttműködés sokrétű folyamatában.

Az ország kapacitásai miatt eleve adott egy hátrányunk (ha egy témára nálunk egy ember jut, a németeknél 8-10, ezzel nem foglalkozik senki, a tudásiparban a kormány kavarásai miatt egyre nő a lemaradásunk.

Ha valaki azt gondolja, hogy az Alaptörvény sokadik módosításával erősíteni lehet az ország brüsszeli érdekérvényesítő képességét, az kérjen borogatást.

Arra nézvést nem tudok tanácsot adni, hogy miként tudsz megszabadulni a félelmeidtől és a démonaidtól, de a kormánymédia elfogult, hamis tartalmainak fogyasztása helyett a sokoldalú tájékozódás szokott segíteni.


 

h i r d e t é s

betöltés..