h i r d e t é s

A hőmérséklet továbbra is átlag feletti

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A hőmérséklet továbbra is átlag feletti

2018. november 08. - 06:44

 

A reggeli órákra többfelé párás, ködös lesz a levegő, a köd főleg északkeleten, illetve nyugaton helyenként tartósan megmaradhat.  - írja az Időjárás.hu

Másutt a napsütést kevés felhő zavarja, csapadék nem várható. A délutáni hőmérsékletek több fokkal meghaladják az ilyenkor megszokott értékeket.

Délelőtt a pára, köd fokozatosan feloszlik, de főleg északkeleten még maradnak tartósan ködös tájak.  Több órára kisüt a nap, kisebb felhősödés lehet, csapadék nem várható.

Délután elsősorban északkeleten még maradnak ködfoltok, másutt a napsütést főleg fátyolfelhők zavarhatják, csapadék nem várható. Mérsékelt lesz a  délkeleti, déli szél.  

A legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 18 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön az előző napokhoz hasonlóan frontmentes idő várható, délutánra országszerte kellemes komfortérzetre számíthatunk. - írja a meteoklinika.hu

A reggel azonban hűvösnek, párásnak, ködösnek ígérkezik, felerősödhetnek az ízületi panaszok: a kopásos bántalmakkal élők fájdalmai fokozódhatnak. Ha egy könnyed átmozgatással, reggeli tornával indítja a napot, akkor energikusabban is indulhat a délelőtt. A hűvösebb reggelen hamarabb megfázhat, ha nem öltözik megfelelően. Egy őszi kabát és vastagabb pulóver is elkél, könnyen meghűlhet, ha alulöltözik.

A napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő, délután kellemesen alakul a hőérzet. Az erőteljes melegedésre érzékenyeknél fejfájás, migrénes panaszok jelentkezhetnek.

A humánmeteorológiai és az időjárási helyzet is kedvez a szabadtéri programoknak, kirándulásoknak, ha éppen ideje nyílna rá. A friss levegőn jólesik a séta, az ideális hőmérsékletű időben sportoláshoz, kiránduláshoz is könnyen kedvet kaphat. A sok napsütés hatására a hangulat, a közérzet is jelentősen javul, ha teheti, töltsön minél több időt a szabad levegőn!

A közlekedésben reggelente a pára és köd okozza a fő veszélyt, jelentősen lecsökken a látástáv és a nedvessé váló útburkolaton megnő a féktáv, tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban!.

Vezető tünet a mai napon: kopásos ízületi bántalmak.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s