h i r d e t é s

A lakossági szolgáltatókat részesítené előnyben a katánál a VOSZ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A lakossági szolgáltatókat részesítené előnyben a katánál a VOSZ

2022. június 17. - 15:15

Fontosnak tartanák azt is, hogy a katázók ne menjenek vissza a szürke zónába.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Külön választaná a B2C (a lakosságot kiszolgáló) és B2B (cégeknek beszállító) szolgáltatókat a a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetség (VOSZ) a kata módosítása során, és elsősorban a magánszemélyeknek teljesítő (B2C) vállalkozásokat részesítené előnyben – mondta el a Portfolio-nak Gazsi Attila, a szervezet országos elnökhelyettese. Szerinte a legfontosabb az, hogy megmaradjon a kata vonzereje, és a változások nyomán ne forduljon a szürkegazdaság felé több tízezer vállalkozó.

Jelenleg is zajlik az egyeztetés a Pénzügyminisztériummal, a jövő héten is zajlanak a tárgyalások, így a kata jövőbeni feltételrendszere még kialakulóban van. A legfontosabbnak vállalkozói részről azt tartják, hogy úgy formálják át a népszerű adózási formát, hogy az megtartsa megengedő és önfoglalkoztató jellegét.

Jelenleg a kata adónemet 430 ezer vállalkozó alkalmazza, a kormány álláspontja szerint ebből mintegy 230 ezer lehet az, akik a kormány elképzelései ellenére veszik igénybe a lehetőséget. Mint ismert, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken úgy nyilatkozott, hogy „fontos szempont, hogy azok maradjanak, akikre ezt kitalálta eredetileg a kormány”.

Gazsi Attila elfogadhatónak tartana egy olyan jellegű szigorítást, amelynek során a magánszemélyeknek szolgáltató KATA-adózók, például fodrászok, manikűrösök némi előnyt élvezhetnének a cégeknek szolgáltató társaikkal szemben. (24.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s