h i r d e t é s

A médiatörvény a politikai arrogancia megnyilvánulása volt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A médiatörvény a politikai arrogancia megnyilvánulása volt

2018. szeptember 12. - 17:59

 

„Az önkényes hatalomnak megfelelő korlátok közé szorítására nincs biztosabb orvosszer, mint a sajtószabadság”. (A felvilágosodás óta tudjuk ezt, Hajnóczy szavaival éve).

Forrás: wikipedia

Ne higgyük, hogy egész Európa rossz, mert nem érti meg a mi kormányunk média mizériáját.

Ha a média technikai működésével, finanszírozásával összefüggésben merülnek föl tennivalók, azt ne kapcsolják össze a közlés, a szólás, a vélemény szabadságának korlátozásával.

Minden szabályozás legyen összhangban az európai szokásokkal és normákkal, mint ahogy azt a könyvnyomtatás elterjedése óta mindig is követelték írástudók hazánkban.

A médiatörvény (Szalai Annamária) a politikai arrogancia megnyilvánulása volt. Elhibázott és fölösleges pénzkidobás a sajtó tartalmának felügyelete.

Ezt a munkát ugyanis elvégzi az olvasó, a néző, a hallgató. Ha nem tetszik a „termék”, akkor félredobja, lekapcsolja, eltekeri. Ha etikai, vallási, etnikai okból korlátok kellenek a médiában, azt közmegegyezéssel szabja meg világos törvény és ítéljen róla rendes bíróság. Mint minden normális államban.

Ötszáz éve tapasztaljuk, hogy a szavakat, gondolatokat nem lehet megállítani a határoknál. Legjobb lenne meg nem történtnek tekinteni az egész médiatörvényt és a világbotrányt, felfüggeszteni a hatályát és megfeledkezni róla.

A kormányfő küldhetne egy üveg 1968-as évjáratú tokajit és egy Puskás-fotót francia kritikusának, beszerezhetne egy csomag kopertát levélpapírral az Európai Bizottságnak, hogy írjanak csak, ha kedvük tartja, és nem mellesleg elcsaphatná a kormány kommunikációs államtitkárát. Mindezek után a parlament olyan médiatörvényt fogadhatna el, ami elfér egy söralátéten. Elég lenne annyit előírni, hogy hazudni nem szabad!

Őszintén szólva ennek ma már kicsi az esélye.

 

Szalai Annamária, a Médiatanács vezetője volt. Kinevezése kilenc évre szól, átível két választási cikluson, ezért nem egészen alaptalanul, mint a média cárnőjét, élet és halál úrasszonyát emlegeti a honi sajtó. A médiatörvény, amely önmagában is rossz, miatta különösen veszélyes lehetett, miután egy ilyen kényes területen a jogalkalmazás megfelelő személyi garanciák hiányában katasztrofális következményekkel járt. (Szalai Annamária 2013-ban el-hunyt – szerk. megj.)


 

h i r d e t é s

h i r d e t é s

betöltés..