h i r d e t é s

A mentőkre is vontkozik a Mol 50 literes tankolási limitje

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A mentőkre is vontkozik a Mol 50 literes tankolási limitje

2022. június 28. - 05:03

Az a helyzet, hogy a MOL nemcsak a lakosság, hanem a közszolgálatok "hatóságiáras" kiszolgálásában is bevezette az 50 literes limitet. - írja Kunetz Zsombor a Facebookon

A kép illusztráció!

"Így ez alól a Mentőszolgálat sem kivétel, és előfordulhat olyan eset is, amikor egy profit orientált részvénytársaság saját maga veszélyezteti, vagy akadályozza a mentést magát.

Tulajdonképpen erre hívja fel a Mentőszolgálat a figyelmet, aki az állami szervezetekhez hasonlóan a MOL-lal áll szerződésben.

Az igaz, hogy a Mentőszolgálat járművei egy nap többször is tudnak akár ugyanannál a kútnál is tankolni, illetve akár több kúton naponta többször is, de egy tankolással csak egyszeri maximum 50 litert vételezhetnek így a kisnyomású kútoszlopokon.

Nagy nyomású kútoszlop pedig, nem mindenhol van és nem minden mentőgépjármű képes ott tankolni.

Egy átlagos - több féle-fajta fut az ország útjain - mentőgépjármű tankja 75 literes, tankolásra többnyire műszak végén a váltáskor kerül sor, így könnyen előfordulhat, hogy nem tudja a gépkocsivezető teletankolni a mentőt, mert eléri az 50 literes limitet.

Újabb tankolás, újabb időveszteség, amely alatt a mentőegység nem riasztható.

Egy-egy kocsi esetében ez még talán nem lesz probléma, de itt közel 800 életmentésre beállított járműről van szó.

A magyarországi mentés, egyébként is meglehetősen rosszul szervezett, ennek a hatékonyságát csökkenti minden egyes felesleges időpazarlás.

Márpedig a szükségesnél többszöri tankolásra kényszerítése a Mentőszolgálatnak az a mentés veszélyeztetése, hiszen ezen idő intervallumban a mentőegység nem riasztható, ahogyan a téves, véletlenszerűen nem "hatóságiáras" tankolás után a jegyzőkönyveztetés ideje alatt sem.

Mindez történik akkor, amikor sok helyen a 20 perces ebédszünet kiadása is komoly logisztikai problémát jelent, vagy akkor, amikor a mentők maguk kérik, hogy sor esetén engedjék őket előre a benzinkúton.

Így a MOL a sajátos rendelkezésévél nemcsak a lakossági üzemanyag-vásárlást, hanem a mentést is korlátozhatja." (Kunetz Zsombor)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s