h i r d e t é s

A német sajtó szétszedi a vágóhidat, ahol közel ezer romániai vendégmunkás lett koronavírusos

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A német sajtó szétszedi a vágóhidat, ahol közel ezer romániai vendégmunkás lett koronavírusos

2020. június 28. - 05:39

 

A németországi lapok, köztük a Spiegel hasábjain is szétszedik a cikkek azt a németországi vágóhidat, ahol közel 1000 romániai vendégmunkásnak lett eddig pozitív a koronavírus-tesztje.

A kép illusztráció! - Forrás: DW

A Spiegel a cikkében kiemeli azt is, hogy a román vendégmunkások milyen szörnyű munkahelyi és lakhelyi körülmények között tengődnek a vállalatnál és nem fél kijelenteni, hogy az olcsó húsért megkötött üzletek miatt emberéletek kerültek veszélybe.

A legnagyobb németországi napilap mellett a ZDF csatorna is foglalkozott a témával, ők megszólaltatták az ügyben Nicu Ștefănuță USR-s EP-képviselőt is. Németországban Ștefănuță szerint már most is érződik, hogy politikai játszmák eszközévé váltak a koronavírusos román vendégmunkások.

A Rheda-Wiedenbruck település vágóhídjának 996 romániai alkalmazottja lett koronavírusos csütörtökig. A román külügyi tárca szerint minden karanténban levő személynek biztosítják az élelmiszereket és higiéniai cikkeket, és egy telefonszámot is rendelkezésükre bocsátottak, ahol román nyelven is információkat kaphatnak. A helyi hatóságok által közzétett legutóbbi adatok szerint a húsüzemben 3969 román állampolgár dolgozik. (G4Media.ro/hírszerk.) / Transindex


 

h i r d e t é s