h i r d e t é s

A "nemzet locsogányai"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A "nemzet locsogányai"

2018. április 15. - 18:50

 

A kormányszintű média, a „nemzet locsogányai”, a tömeg pszichózis eszközei az alattvalói lét fenntartásáért folytatott háborúban!

A tömeg pacifikálásának nyelvi sajátosságairól.

A társadalom boldogtalan alapján emelkedő „jól teljesítő” felépítmény azokat a médiákat is átitatja, amelyek az urak és alattvalók között közvetítenek.

Ennek reklámügynökei alakítják ki azt a kommunikációs univerzumot, amelyben az egysíkú, sablonos viselkedés megnyilatkozik. Nyelvezete azonosulásról és egységesülésről, a pozitív gondolkodás és cselekvés módszeres előmozdításáról, a változásokat ösztönző kritikai fogalmak elleni összehangolt támadásról tanúskodik.

Az uralkodó beszédmódban az ellentét egyfelől a kétdimenziós, gondolkodásmód, azaz mást tapasztalok, mint amit értek, másfelől a művi, divatos tömegviselkedés és társasági „észjárás” között húzódik.

Ebből a világból és észjárásból eltűnőben van a jelenség és valóság, kész tény és azokat előidéző okok, lényeg és jelenség közötti feszültség.

Az autonómia, a fölfedezés, a tanulás és megértés, a bizonyítás és a kritika elemeit háttérbe szorítja a megjelölt jelképrendszer, nyelvi, politikai-ideológiai szóvirágok, a felszínes kijelentés és az utánzás.

A zsargon, a politikai és ideológiai hazug nyelvezet, egyre inkább ész és tény, igazság és vélt igazság, lényeg és jelenség, a dolgok és funkciójuk közvetlen, hamis azonosítását fejezi ki és segíti elő.


 

h i r d e t é s