h i r d e t é s

A „pesti srácok” és a muszlim gyermekkatonák!

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A „pesti srácok” és a muszlim gyermekkatonák!

2018. június 12. - 17:59

 

Sokan vannak, akik elfogadhatatlannak tartjuk, ha afrikai törzsi harcokban, dzsihádot hirdető muszlimok háborúiban, gyermekek kezébe fegyvert adnak.

A kép illusztráció! - Forrás: redlemon.hu

Európai (keresztény) értékrend alapján ez barbarizmus, tilos a hadviselésben?

Más kérdés, hogy a „barbárokkal” folytatott harcban európai hadviselő felek is egyes történelmi korszakokban feladták saját normáikat. Öldösték az ártatlan civil lakosságot, kínozták a foglyaikat, fegyvert adtak felelőssé nem tehető gyerekemberek kezébe. A magyarok ezen a téren is hol a Nyugat, hol a Kelet normáit követik, hol török vagy orosz közvetítéssel, hol pedig csak a maguk feje után. Így lesz egy öngyilkos várvédő hőstettből örök időkre szóló kultusz, a túszszedésből végvári „iparág”, az ellenséges területen folytatott zsákmányszerzésből katonai csínytevés vagy az elmaradt zsold pótlása.

Kettős elszámolásban vagyunk. Miután évszázadok óta bizonyos mértékben érintettek vagyunk a Közel-Keleten zajló háborúkban, jó lenne eldönteni, megnyugtató választ adni arra, hogy miként vélekedünk a gyerekkatonákról. Netán valakik a felfegyverzett gyermekeket elrettentő erőnek gondolják?

Mit üzen a Pesti Srácok kultusza?

Címkék: 

 

h i r d e t é s