h i r d e t é s

A prágai sonka is ott kezdődik, hogy b*sznak a malacok!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A prágai sonka is ott kezdődik, hogy b*sznak a malacok!

2018. november 13. - 09:00

 

Az állam gondoskodik, csak nem tudja, miről: mit támogat az állam, amikor a „családot” támogatja?

Fotó: Beliczay László / Magyar Nemzet

A házasságkötés és a család nagyon különböző intézmény. Ha másért nem, azért, mert a házasságkötések 60 százaléka, az első öt évben válással végződik. Se család, se házasság.

Ha ez így van, a családot nem lehet támogatni, mert nincs, megszűnik! Lesz majd esetleg egy másik, akinek szerencséje van, vagy a balsors újabb házassági köteléket szán neki! Az sem biztos, hogy „család” lesz.

A szemem előtt zajlik a dráma: a fiatalasszony gyereket szült, császárral, a másodikat. Azóta nem tud meggyógyulni, a kórházi baktérium, a felelőtlenség erősebb, mint a gyermekvárás ösztöne.

Ebben az esetben a család támogatása nem a családnak, mint társadalmi intézménynek a közvetlen támogatását igényelné, hanem az egészségügy rendbe tételét! Ne kelljen meghalni fiatal nőnek, mert gyermeknevelésre ösztönözte az állam, meg ő is akarta!

A család olyan intézmény ahol a családtagok is születtek, ki ilyen, ki olyan családban. Az elmúlt harminc évben a mai szülők, családok tagjainak erkölcsi, közösségi tapasztalatai: kihasználni másokat valós vagy vált szükségleteik kielégítésére. Ennek érdekében minden agresszív eszközt alkalmazhat! Már az iskolában elkezdődött, hogy megverlek, elveszem, megöllek. Szóval most ők a szülők, harminc, negyven éves kor körül.

Ebben az esetben ugyanerre nevelt és tanított tanárok közreműködésével irányított iskolarendszert jelentené a családtámogatás? Belőlük lesznek az apák és az anyák!

Tisztességes, komoly tudásra és kollektív együttműködésre, alkotó gondolkodásra és munkára épített oktatás helyett?

Nem szeretném szaporítani a szót: a családtámogatás ott kezdődik, hogy a leendő családalapítók kulturált intézményekben, iskolában és családokban megszerzik mindazokat a tapasztalatokat, értékrendet, amelyekre szükség van, hogy érdemes legyen majd az ő családjukat is támogatni, amikor felnőtt lesz belőlük! A családokban most az történik, hogy újratermelik, állami támogatással mindazt, amit már a gyermekek, később szülők szocializációjában tönkre tettek! Ez nem családtámogatás, hanem a tönkrement intézmények továbbélésére fordított társadalmi munka (pénz)!

A családtámogatás: tisztességes, a kollektív eredményességre épített társadalompolitika!

Nem finanszírozást jelent a rossz, javíthatatlan, nem működő intézményeknek. Mást ne mondjak: bizonyos élsportoknak!

Az is tény, hogy új iskolaépületekben, új sportlétesítményekben sem a falak és a dizájn adja meg az intézmények lelkét, hanem emberek, akik használják és működtetik.


 

h i r d e t é s