h i r d e t é s

A Ryanair-vezér szerint Gulyás és Nagy miniszterek olyanok, mint Dumb és Dumber

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A Ryanair-vezér szerint Gulyás és Nagy miniszterek olyanok, mint Dumb és Dumber

2022. június 23. - 13:32

Michael O'leary Ryanair-vezér ezúttal Dumb és Dumberhez hasonlította Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert és Gulyás Gergely kancelláriaminisztert.

Dumb és Dumber, így jellemezte Michael O'leary, a Ryanair vezérigazgatója Gulyás Gergely és Nagy Márton minisztereket: „Ez a két magyar miniszter olyan, mint Dumb és Dumber abban a Jim Carrey-s filmben, ha azt hiszik, hogy az emberek majd boldogan kifizetik a különadót és egyik napról a másikra egy drágább légitársaságot választanak” - mondta az Euronewsnak, miután a kormány extraprofit adót vet ki a légitársaságokra is, ami utasonként 10 eurós emelést jelent. Mivel a cég a jegyek árába építette be a különadót, a magyar gazdaságfejlesztési miniszter megüzente, hogy ezt nem teheti meg. Ezután az O'leary egy interjúban többször is idiótának nevezte Nagy Mártont és az adóját, valamint azt ígérte, hogy küld neki egy Közgazdaságtan tökfejeknek könyvet. Azt is kérte, hogy a magyarok írjanak levelet Nagy Mártonnak.

A múlt heti Kormányinfón Gulyás Gergely kikérte magának ezt a ,,kocsmai stílust", és azt mondta, ha a a cég tovább hárítja az utasokra a költségeit, akkor inkább válasszák a konkurenciát. Emiatt az Euronewsnak a vezérigazgató azt mondta, az évek során sok támadást megéltek már, de "még egyetlen kormány sem vezetett be extraprofit adót egy olyan ágazattal szemben, amelynek rekord veszteségei voltak az elmúlt két évben."  Ryanair szerinte mintegy másfél milliárd eurót veszített.

Szerinte Nagy Márton "akkor is hazudott, amikor azt állította, hogy Európa-szerte vannak ilyen adónemek. Nincs még egy olyan ország, amely extraprofit adót vezetett be a légitársaságokkal szemben".

Az interjúban beszélt továbbá arról is, hogy mit gondol a magyar családok orbáni "megvédéséről", és arról, kivonulnak-e Magyarországról. (Klubrádió)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky