h i r d e t é s

A száz éve született Bessenyei Ferenc színművészre emlékeznek ma

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A száz éve született Bessenyei Ferenc színművészre emlékeznek ma

2019. február 10. - 06:49

 

Száz éve ezen a napon született Bessenyei Ferenc kétszeres Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze, a magyar színjátszás nagy alakja. Ebből az alkalomból emléktáblát avatnak, díjat adnak át, beszélgetéssel és gálaesttel emlékeznek a művészre.

Bessenyei Ferenc - Forrás: femina.hu

Bessenyei Ferenc (1919-2004) születésének 100. évfordulóján, vasárnap délelőtt emléktáblát avatnak az V. kerületben, a Kálmán Imre utca 10. számú házon, ahol a színész első önálló lakása volt Budapesten. 

A PIM - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet délután Bessenyei Ferenc és Komlós Juci 100 címmel vetítéssel egybekötött beszélgetést tart a Bajor Gizi Színészmúzeumban. A rendezvény vendége Földessy Margit színművész, Komlós Juci lánya, valamint Gervai András író, újságíró. A beszélgetést Gajdó Tamás színháztörténész vezeti.

Hódmezővásárhelyen szintén délután avatnak emléktáblát Bessenyei Ferenc szülőházán, a Fűzfa utca 6. szám alatt. Utána adják át a Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat a színészről elnevezett művelődési központban, ahol emlékestet is tartanak. Az elismerést Huszti Péter és Piros Ildikó színművész, valamint a Bessenyei Színkör és Gyerekszínkör nyerte el. (MTI)

 

Emléktáblát avattak a 100 éve született Bessenyei Ferenc tiszteletére

 
MTI/Bruzák Noémi

A Bessenyei Ferenc kétszeres Kossuth-díjas színmész születésének 100. évfordulója alkalmából állított emléktábla a budapesti Kálmán Imre utca 10-es számú ház falán az avatás napján, 2019. február 10-én.


 

h i r d e t é s