h i r d e t é s

A történelmi liberalizmust és a magyar Liberális Párt árulóit nem kell összetéveszteni az alkotmányos rend felszámolásában!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A történelmi liberalizmust és a magyar Liberális Párt árulóit nem kell összetéveszteni az alkotmányos rend felszámolásában!

2018. szeptember 10. - 07:11

 

Sólyom László köztársasági elnökké választásánál a liberálisoknak asszisztáló Gyurcsány Ferenc is megkapta a sorstól a maga jutalmát. 

Forrás: pxhere.com

A Fidesz által akkor elkaszált Szili Katalint egy félmozdulattal Orbán a hóna alá kapta (nem kellett erőszakot alkalmazni!) és sikerrel alkalmazza egykori elvtársai lejáratására.

Liberális alkotmányjogászok (Halmai Gábor, egykori főnöke, Sólyom László és sokan mások) a kezdetektől egyetértettek a jobboldallal (Antallal, később a helyükre nyomult Orbánnal) abban, hogy a szocialistákat (baloldalt) ki kell szorítani az ország alkotmányos életéből. Nem szabad, hogy az utódpárt szerepet kapjon egy végleges alkotmány elfogadásában. Ez volt a háttere, hogy1989-ben ideiglenes alkotmányt szavaztak meg, holott véglegest is lehetett volna, ha megerősítik egy népszavazással.

Az eredeti szándékot fenntartva, a liberálisok később is összejátszottak a Fidesszel, Sólyom Lászlót köztársasági elnöki pozícióba segítették Szili Katalin és az MSZP ellenében.

A „félrelépő” koalíciós partner később értelmiségi attakkal és parlamenti akciókkal megakadályozta, hogy a kormányon lévő szocialisták komoly kísérletet tegyenek végleges alkotmány elfogadására.

2004-ben tudományos tanácskozáson szerelték le a MSZP kezdeményezését és a „láthatatlan alkotmány” koncepcióval altatták az ügyet.

Hogy miért nem lett végleges alkotmány már Horn Gyula kormánya idején, azt maga Halmai mondta el 2004-ben: „Az új alkotmány koncepciója 1996 nyarán azért nem kapta meg a parlamenti plénum előtt a kétharmados többséget, mert az MSZP egy része nem támogatta.... a párt baloldali szárnya azért hiúsította meg a koncepció jóváhagyását, mert az nem tartalmazta a szociális államiság deklarációját és az érdekegyeztetés mechanizmusát.” Tetszik érteni?

A jobboldallal összekacsintó liberálisok egy olyan alkotmányt lettek volna hajlandók véglegesíteni, amelyben nincsenek garanciák a szociális intézmények működésére, a szerzett juttatásokra és nem biztosítja a tőke és a munka alkumechanizmusát (kivégzi a szakszervezeteket).

A kétharmados többséghez jutott Fidesz letett az ország végleges Alkotmányának megalkotásáról.

A 2011. április18-án elfogadott, nevében is csak a jogszabályi hierarchiára utaló Alaptörvény tartalmilag eleget tesz bizonyos liberális igényeknek, de az egykori elvbarátok megkérdezése és várt jutalmazása elmaradt.

Halmai Gábor késői bocsánatkérő esdeklése, szakállának tépkedése nem változtat a tényeken, a liberális urak ostobák voltak, elbuktak a vizsgán.

A történelem azzal kárpótolja őket, hogy külföldi zsoldban írhatják a „@#!* jó” könyveket. Amit nem sokan lapozgatnak! Hiteltelenek!


 

h i r d e t é s