h i r d e t é s

A választási eredmény komoly csapás Orbán számára

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A választási eredmény komoly csapás Orbán számára

2019. október 15. - 16:25

 

„A magyarországi és európai populistákat megrázta a magyarországi és a lengyelországi választás” - ezt a címet adta kommentárjának a tekintélyes The Washington Post. 

A kép illusztráció! - Forrás: 24.hu

A magyarországi választás csapást mért Orbán Viktorra, Varsóban pedig a PiS elvesztette a szenátus ellenőrzését.

A szerző ismertette mindkét választás eredményeit, majd rámutatott: az EU mindkét országot bírálja az állami intézmények függetlenségének erodálása miatt. Mindkét választáson összefogott az ellenzék egyetlen jelölt támogatására, és a jelek szerint ez a stratégia bevált. A szerző Bíró Nagy Andrást idézte, aki szerint a vasárnapi eredmény fordulópontnak tekinthető a magyar politikában, hiszen a Fidesz kilenc éven át legyőzhetetlennek látszott: ez lehet az első repedés az Orbán kiépítette rendszerben.

Az összefogás stratégiáját a 2022-ben esedékes következő parlamenti választás főpróbájának tekintik - írta a lap. A választási eredmény komoly csapás Orbán Viktor számára - vélekedett a szerző, és idézte Orbán Viktor és Karácsony Gergely beszédét, majd megemlítette a Botkai-botrányt, és ismét Bíró nagyot idézte, aki szerint a történet sok kétesélyes városban, és talán Budapesten is döntő tényezőnek bizonyult. (hirklikk.hu)


 

h i r d e t é s