h i r d e t é s

Akkor Orbán már nem kell majd Putyinnak?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Akkor Orbán már nem kell majd Putyinnak?

2018. szeptember 16. - 17:13

 

Magyarország az EU-ban már lassan nem lesz szalonképes "Trójai Faló”. Az oroszok új, második békemozgalma.

Moszkvában éppen csak leporolták a régi békemozgalom forgatókönyvét, minden szinte úgy alakul, mint az ’50-es években. A szöveg is szinte ugyanaz:

„Az Atlanti Szövetség leleplezése az első fegyvertény a békéért vívott harcban. Az Atlanti Szerződés 4. cikkelye a leggyűlöletesebb elvek egyikét foglalja magában. Egy idegen hatalom bele szándékozik avatkozni az európai államok, a világ államainak a belügyeibe. Görögország a vérző tanú. Két veszedelemmel kell megbirkózni: a fegyverkezéssel és a beavatkozással. Mondjuk ki újra, hogy a legjobb fegyver ebben a harcban az összefogás, a népek összefogása az elnyomóik ellen.” Az idézet a Béke híveinek párizsi világkongresszusán 1949-ben elhangzott beszédből való. Pietro Nenni mondta.

Helytelen lenne az adott összefüggésben orosz összeesküvést emlegetni.

Moszkva által ösztönzött, támogatott Amerika-ellenes nemzetközi „békemozgalomról” van szó, amelynek egyik nemzetközi szereplője professzor James Petras.

Bár 62 könyvével próbálták a tekintélyét fényesíteni, az úr írásai egyszerű propaganda termékek. A szöveg tartalma régi és ismert, unalmas: Jelcin alatt rossz volt, de Putyin rendbe tette a dolgokat és csak így tovább a lenini úton.

Emlékeztet a régi szovjet propaganda működésére, amelynek múlhatatlanul szüksége volt tekintélyesnek mondott nyugati szerzőkre, akiknek a véleményét hozta kellő csomagolásban a Pravda.

Egyébként Petras ismeri a helyzetet, már a ’80-as években is publikált politikai főiskolás magyar professzorok társaságában.

Mindez nem csak Petras szövegéről jut az ember eszébe, ha egy kicsit belenéz a német internet oldalakba, látható, hogy milyen szépen működik a békemozgalom 2.0 projekt.  Így azonosítják a mozgalmat.

Szegény Losonczy Géza, az első békemozgalom párizsi összejövetelén pedig arról beszélt, hogy „Magyarország gazdasági eredményeit még az ellenség is kénytelen elismerni”.

Magyarország jól teljesít!

Nagyon ismert, mai előadásnak tűnik!

„Annak ellenére, hogy kis ország vagyunk, és nem rendelkezünk bő nyersanyagokkal, de micsoda kolosszális eredményeket tudtak volna elérni pl. Franciaország, Olaszország, Anglia vagy Belgium, ha nem kényszerítik rájuk a Marshall-tervet, s a nemzetgazdaságuk a népek és nem az amerikai imperialisták érdekei szerint fejlődhetett volna.” (Forrás: Megnyerjük az élet csatáját. Hungária, 1949 Könyvnap).

Mi persze nem hagytuk, hogy „ránk kényszerítsék” a Marshall-tervet!

Szóval így folyt a békeharc már 1949-ben a francia fővárosban, ahol Eszkandari iráni ex-miniszter megnyugtatta a küldötteket: „Irán sohasem fog beleegyezni, hogy Szovjetunió-ellenes támadó bázissá váljék.”  Már akkor is volt egy iráni a pakliban! Úgy látszik, hogy igen!


 

h i r d e t é s