h i r d e t é s

Alelnökévé választotta Ujhelyi Istvánt az EP egészségügyi és szociális ügyekért felelős munkacsoportja

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Alelnökévé választotta Ujhelyi Istvánt az EP egészségügyi és szociális ügyekért felelős munkacsoportja

2021. január 21. - 12:10

 

Alelnökévé választotta Ujhelyi Istvánt, az MSZP európai parlamenti (EP-)képviselőjét az Európai Parlament egészségügyi és szociális ellátás innovációjával foglalkozó munkacsoportja - erről a képviselő irodája tájékoztatta az MTI-t csütörtökön.

Ujhelyi István - Fotó: Mónus Márton / MTI

A tájékoztatás szerint az egyeztető fórumként működő csoportot 2014-ben hívta életre az úgynevezett Health First Europe nevű, betegjogi szakembereket, egészségügyi dolgozókat, akadémikusokat és szakértőket tömörítő, non-profit civil szervezet Brüsszelben.

A munkacsoport vezetésében több parlamenti frakció képviselteti magát, Ujhelyi a szociáldemokrata frakció által delegált egyik új alelnök lett.

A szocialista politikus elmondta: a munkacsoport az egészségügyi szakpolitika területén végzett erőfeszítéseinek elismeréseként szavazott bizalmat számára.

"Büszke vagyok arra, hogy az Európai Egészségügy Unió programjának egyik kidolgozójaként és kezdeményezőjeként részese lehetek annak a szakpolitikai munkának, amely prioritásként kezeli a közegészségügyi ellátások színvonalának megerősítését, a betegközpontú és igazságosan hozzáférhető, mindenkinek európai szintű ellátást nyújtó rendszerek kiépítését" - fogalmazott Ujhelyi István.


 

Kommentek

h i r d e t é s