h i r d e t é s

Állatkínzás: 27 malacot zsúfoltak az autó rakterébe

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Állatkínzás: 27 malacot zsúfoltak az autó rakterébe

2015. július 07. - 10:28
0 komment

 

Összesen 27 kis súlyú malacot szállított engedélyek nélkül egy román férfi, akit Zsadányban kapcsoltak le a rendőrök - közölte a police.hu. 

Az állatok szinte alig kaptak levegőt, egymás-hátán álltak az autó rakterében.

A biharugrai határrendészek még január végén Zsadány belterületén igazoltatták egy kisteherautó vezetőjét és utasát. Az ellenőrzés során az egyenruhások 27 malacot találtak összezsúfolva a jármű rakterében.

A gépkocsi vezetője nem tudta igazolni az egyenként 10-15 kilogrammos sertések eredetét, és azt sem, hogy a malacokat a szállítás előtt állatorvos megvizsgálta-e. A 30 éves Sz. Stefan a rendőröknek azt mondta, hogy a sertéseket Magyarországon vásárolta és nem tudta, hogy az élő állatok szállítása engedélyekhez kötött. A rendőrök hatósági állatorvost hívtak a helyszínre. Mivel a további szállítás a malacok egészségkárosodásához vagy pusztulásához vezethetett volna, az orvos elrendelte az állatok lefoglalását.


Fotó: police.hu

A Sarkadi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 30 éves román férfi ellen állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrség a nyomozást július 2-án lezárta és az ügy iratait a gyanúsított ellen vádemelési javaslattal továbbította a Gyulai Járási Ügyészségre.

 

beol.hu (Címlap: Fotó: police.hu)

Posted by SEJT on 2015. július 7.

 

h i r d e t é s