h i r d e t é s

Amikor politikai alapon szervezik a piacot is - Az esztergomi piac a Fidesz szégyene

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Amikor politikai alapon szervezik a piacot is - Az esztergomi piac a Fidesz szégyene

2019. június 03. - 10:38

 

Szakmaiatlanság, hozzá nemértés, bevétel hiány, ez jellemzi röviden a mai esztergomi piacot.

A piac Esztergomban - Forrás: Google Earth

A városi többség politikai döntést hozott amikor Szobi Tibornét (Simon Éva Otíliát) 2015-ben újra piacfelügyelőnek nevezte ki. Szobiné lelkes támogatója a kormánypártnak, viszont a rábízott feladatot nem bírja ellátni, leegyszerűsítve bizonyítottan még számlát sem tud kitölteni, ennek ellenére pénzkezelő, döntéshozó.


Forrás: szeretgom.hu

A 2018-as évben sem hozott hasznot a városi piac, 2,4 millió Ft helypénzt nem is tudott beszedni a Fidesz pártkatonája. Egyszerűen érthetetlen, hogy vállalkozói engedély nélkül (!) fizetés nélkül (!) ad lehetőséget árusításra Szobiné. Az esztergomi piacon a jogszabályokat, előírásokat lábbal tiporják, 200 km-ről jött is lehet őstermelő, miközben egyre kevesebb a környékbeli igazi magángazdálkodó kap lehetőséget.

Aki nem tetszik neki, arra politikai okokból hívja az adóellenőröket, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági ellenőreit vagy az állategészségügyet.

A személyeskedő stílus a nyilvánosan a zsebekben kotorászás olyan gyakori, mint a spanyol eper magyarként árulása vagy a marokkói paprika primőrként eladása. Szobiné helyzetbe hoz olyanokat, akiket nem kellene, nem védi az esztergomi kereskedőket és vásárlókat, a legfontosabb részéről a pletykák terjesztése, a mások háta-mögötti szidása, becsmérlése és a nyilvános politizálás.


A piacfelügyelőre a KRESZ sem vonatkozik

A felsoroltakból kevés is elég lenne Szobiné elmozdítására, de nem teszik, mert nem azért piacfelügyelő, hogy értsen hozzá.

A politikai megfelelés a lényeg.

Szobiné mióta funkcióban van minimum 100 millió Ft bevételtől esett el Esztergom. Ilyenkor nem számít a károkozás, holló a hollónak nem vájja ki a szemét. A hatalom átmentő tempó folytatódik, a létesülő új piacot már most elkezdték kiszervezni magánpiacra, amiben Szobiné ismét szerepet kaphat, ahogy anno a Gran Piac Kft.-ben.

Így működik a Fidesz Esztergomban. Esztergomiak!
Meddig hagyjuk ezt?

 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Frissítés (2019. június 3. 11:46)

Bízom benne, hogy nem a fentebb olvasható vélemény cikk az okozója annak, hogy a Városi honlapon elérhetlenné váltak bizonyos tartalmak.

A 2016-os anyagok elérhetetlenné váltak, többek között eltűntek a PETB jegyzőkönyvek:

http://www.esztergom.hu/~eszterg2/assets/uploads/files/jegyzokonyvek/PETB

A Pénzügyi Ellenőrző és Tulajdonosi bizottság határozatai:

http://www.esztergom.hu/index.php/main/page/cikk/penzugyi-ellenorzo-es-tulajdonosi-bizottsag-hatarozatai-4269

és előterjesztések: http://www.esztergom.hu/~eszterg2/assets/uploads/files/eloterjesztesek/ (- a szerk.)


 

h i r d e t é s