h i r d e t é s


Apu, hogy megy be az a nagy...

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Apu, hogy megy be az a nagy...

2017. december 04. - 06:14

 

Közel 6 milliárdért épült a remíz, csak a villamos nem fér be

Forrás: magyarepitok.hu

Aki a Budafok kocsiszín felé jár (ami a nevével ellentétben Albertfalván található) már hónapok óta, egy kívülről késznek tűnő modern vonalú épületet lát, ám egyelőre villamosok nélkül. És ez egy darabig még így is marad.

Néhány hete ugyan megjelent az első villamos, hogy birtokba vegye az új pihenőhelyét. A kerítés mellett csillogószemű gyerekek figyelték, ahogy a síneken először gördülnek át a modern villamos kerekei. Ám az öröm nem tartott sokáig, a kerekek csikorgását istentelen káromkodás váltotta fel. A már riadt szemű kisgyermekeket szüleik gyorsan arrébb húzták, nehogy korábban tanulják meg azokat a szavakat, amelyeket később sem kellene, de titkon ők is szerették volna megtudni mi is volt az istenkáromlás kiváltó oka. A válasz azonban mindenkit meglepett: a közel hat milliárd forintból megvalósult kocsiszínbe nem férnek be a villamosok!


Forrás: magyarepitok.hu

Szerencsétlen villamosvezetők próbálkoztak a kézrátéttől a tükör behajtásig mindennel, de csak nem sikerült bejutni a frissen épült, csilivili, új csarnokba. Bizony, bizony az új felsővezeték tartó oszlopokat sikerült a szerelvények útjába építeni. Hogy ki hibázott, ki nem azt innen nehéz megmondani. Vagy a tervező nem látott még villamost vagy a kivitelező "jó lesz az így is Lalikám, haladjunk már" hozzáállása vezetett e tragikomikus helyzethez. Ami már csak azért is érdekes, mert az egész felújítás apropója az egyes villamos új, nagyobb méretű szerelvényei voltak, tehát nem mondhatja senki, hogy "a franc se gondolta volna, hogy ennek a bazi nagy villamosnak is be kéne ide férni".


Forrás: magyarepitok.hu

Mindezek után már csak két dolga marad a BKK/BKV és a főváros vezetésének. Arrébb rakni az az oszlopot, hogy beférjenek a villamosok a remízbe, illetve Tarlós Istvánnak némi önmérsékletet tanúsítani és nem rögtön fakockákat, szabotőröket keresni. Az első minden bizonnyal menni fog.

 

Szentimreváros Blog


 

h i r d e t é s

betöltés..