h i r d e t é s

Az elmúlt 24 órában nőtt a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma is

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az elmúlt 24 órában nőtt a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma is

2020. szeptember 30. - 11:41

 

Csak a holnapi kormányinfón tudhatjuk meg részletesen azt, hogy miről döntött ma a kormány.

Operatív törzs - Forrás: Magyarország Kormánya / Facebook

Kiss Róbert alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese kezdte, megerősítette, hogy a kormány ma tárgyal a határzár meghosszabbításáról.

Szlovéniába a belépésre nincs szüksége negatív tesztre azoknak, akik mezőgazdasági munkát végezni mennek mert a határ túloldalán földjük van, illetve az ingázóknak.

Az elmúlt 24 óra rendészeti adatairól elmondta, hogy ismét több esetben kellett fellépni olyan személyek ellen, akik a tömegközlekedési eszközökön nem viseltek maszkot. Folyamatosan ellenőrzik a hatósági házi karanténokat, több mint 12 ezer ilyen ellenőrzést hajtottak végre az elmúlt 24 órában.

Müller Cecília országos tiszti főorvos az elmúlt 24 óra adataival kezdi, 894 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, elhunyt 8 beteg. Az elhunytak életkora 54 és 78 év között van, jellemzően szív-és érrendszeri megbetegedésben illetve daganatos betegségben szenvedtek.

773 főt ápolnak a járvány miatt kórházban, náluk középsúlyos vagy súlyos tüneteket okoz a megbetegedés. 54 fő van lélegeztetőgépen. Ezek az adatok nem kedvezőek, a kórházban ápoltak aránya növekszik.

30 óvodában és 6 iskolában rendeltek el átmeneti szünetet a megbetegedek miatt. Naponta 10-12 ezerrel növekszik a laboratóriumi vizsgálatok száma, mindenkinél elvégzik a vizsgálatot, akinek tünete van.

Látható, hogy a környező országokban is növekszik a megbetegedések száma, szigorításokat vezetnek be.

Október elsejei változásokról

Az iskolában elkezdődik a testhőmérséklet mérése az oktatási intézményekben, a a 37,8 fokos testhőmérsékletnél magasabbal nem engednek be az intézménybe senkit. A méréshez szükséges eszközöket kiszállítják illetve már ki is szállították.

Védjük az időseket, figyeljünk egymásra

Az idősek világnapja előtt az idősek, mint a járványnak leginkább kitettek fokozott védelmére hívta fel a figyelmet Müller Cecília. Hangsúlyozta, hogy a generációknak együtt kell működniük a járvány leküzdése érdekében, az időseket pedig arra kérte, hogy figyeljenek magukra, tudatosabban intézzék a tennivalóikat, tartsák be a védekezés szempontjából elemi intézkedéseket, a maszkhasználatot, a kézmosását. Ha valamiben hiányt szenvednek, kérjenek segítséget. (infostart.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s