h i r d e t é s

Az LMP nem szakad szét, csupán megtisztul

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Az LMP nem szakad szét, csupán megtisztul

2018. július 11. - 12:11

 

Aki figyeli a közélet eseményeit, láthatja, hogy a 18-as országgyűlési választások után az LMP-t heves támadások érik.

Forrás: Reflektor Blog

Kunhalmi Ágnes rögtön a választás után őket nevezte meg bűnbaknak, miközben a tények azt mondják, hogy az LMP több mint 130 ezer szavazattal növelte támogatói számát, míg az MSZP, kiegészülve a DK-val, 300 ezernyi voksot vesztett. Nyilván nem lett volna jó taktika a szocik részéről beismerni a kudarcot, jobb ötletnek tűnt másra ráhúzni a vizes lepedőt. Ez a vonal erősödött meg Tóth Bertalan MSZP elnökké választásával, sőt ezt követően a még megmaradt ballib média is totális háborút indított a zöldpárt ellen. Az ATV-n cseppet sem manipulatívan arról szavaztatták a nézőket, hogy ön szerint is az LMP tehet a kétharmadról?, és a Magyar Narancstól kezdve a 168 óráig a Nyugatifénytől a nívótlan B1 blogig beleállt a támadásba.

A narratíva nem kegyelmez: az LMP hozta meg a Fidesz újabb kétharmadát. Jól hangzik, csak éppen nem igaz. A valóság ezzel szemben az, hogy ha az MSZP-DK duó megtartotta volna azt a 300 ezer szavazót, akik elpártoltak tőlük, akkor a Fidesznek nem lett volna meg a kétharmad. Nagy bűne az LMP-nek tényleg, hogy csak 130 ezerrel szavaztak többen rájuk, mint 2014-ben.

A másik nagy mondása ezen médiumoknak, hogy az LMP szét fog szakadni. Rossz hírünk van, az LMP nem szakad, hanem az LMP végre a talpára áll. Nem történik más, csak lemorzsolódnak azok a politikusok, akik eltévesztették a házszámot. Azok mennek el, akik csak azért nem az Együttbe vagy a P-be léptek be annak idején, mert vonzóbb volt a számukra, hogy az LMP mérhető parlamenti erő, ellentétben a mérhetetlen és tagság nélküli mikropártokkal.

Ezen tagok megpróbálták behúzni az LMP-t a nagy összefogósdiba, és úgy néz a 18-as választáson ez részben sikerült is nekik. Trükkök százaival, zsarolással, titkos háttéralkukkal.

Most nem történik más, csak az, hogy az LMP immunrendszere beindult és kilöki magából az LMP alapelveit elárulókat. Ez nem szakadás, csak lemorzsolódás.

Ez nem érzelmi kérdés. Semmi baj nincs, ha valaki úgy gondolja, hogy Gyurcsány Ferenc kebelére bújva le lehet váltani Orbán Viktort. Ha vannak olyanok, akik még mindig azt hiszik, hogy a 2008 előtti ballib véleménymonopólium még most is releváns, miután a nép háromszor is megbuktatta ezeket.

Azt nem értette meg az LMP-be beavászkodott néhány ember, hogy az LMP éppen azon bukott erők ellen jött létre, akikkel ők össze szerettek volna bútorozni. Ki kell mondani, hogy az LMP-nek nem lehetnek természetes szövetségesei a jövőben sem azok, amely erők megteremtették Orbán Viktor túlhatalmát az impotens kormányzásukkal.

Magyarországnak nem érdeke, hogy a Fidesz és az MSZP/DK egymást váltogassa a hatalomban. Magyarországnak az az érdeke, hogy új pólus alakuljon valódi és tényleg létező erőkkel, amelyeknek nem az a legnagyobb politikai teljesítményük, hogy Kálmán Olgánál parádéznak esténként. Az LMP, a Momentum, a Kétfarkúék, és talán egy megtisztult közép Jobbik lehet ennek az új erővonalnak az alapja.

 

reflektor.blog.hu


 

h i r d e t é s