h i r d e t é s


Az újkapitalizmus uralkodó viszonya a tőke-munka viszony

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az újkapitalizmus uralkodó viszonya a tőke-munka viszony

2017. szeptember 11. - 13:54

 

Az újkapitalizmus uralkodó viszonya a tőke-munka viszony

A kép illusztráció! - Forrás: Kettős Mérce - Blog.hu

A pénzügyi-gazdasági válságok mutatják: a társadalom veszteséges üzletága a gazdaságnak. Nem tudnak a vállalatok, a bankok és az állam annyi forrást kivonni belőle, hogy ne lennének mégis, állandóan „veszteségesek”. Felzabálja a társadalom azt a rengeteg (romlott) élelmiszert, gyógyszert (ebben a sorrendben), ház kell neki, autó meg benzin, a gyerekét ruházza, eteti, (ha tudja) taníttatja, hogy „örömet” találjon magának benne! Ráadásul a minimálbér sem elég nekik. Alig lehet már a társadalomból bármit „kiszedni”. Csak a válságot! Túlfogyaszt, elveszi a forrást, a növekedés feltételeit a gazdaságtól, nem is szaporodik, hogy a jövőnek, „gyártaná” a humántőkét, „humánerőforrást” (kvalifikált munkaerőt). Ha már a társadalom nem képes azt a küldetését teljesíteni, hogy a nemzetgazdaságokat, a vállalatokat eltartsa, akkor nincs más megoldás, fel kell számolni. Magyarországon folyamatban van!

Így a társadalmat, a nemzetgazdaság szigorú logikája szerint, fel kell számolni, mint gazdaságtalan emberi tevékenységet, individuálisan és kollektívan, élet- és működésképtelensége miatt, nem bír belőle virulni a gazdaság. El lesz ez a gazdaság a társadalom nélkül!

A társadalom, „felfal” mindent, neki semmi sem elég, nem veszi tudomásul a piacgazdaság „teherbíró képességét”! Le kell írni az emberiséget a vállalatok könyveiben, mint veszteséget, és el van intézve. A gazdaság tökéletesen működne, ha lenne még több és minőségileg még jobb ingyen humántőke, ingyen karbantartás, (egészséggondozás), ingyen oktatás a gazdaság jelenlegi igényei szerint, megszűnne a túl magasan megállapított minimálbér, emelkedne az alacsony személyi jövedelemadó és az alacsony forgalmi adó!

Címkék: 


h i r d e t é s

betöltés..

;