h i r d e t é s

Beperlik a tolószékeseket sértegető Pesti Srácokat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Beperlik a tolószékeseket sértegető Pesti Srácokat

2019. augusztus 08. - 13:06

 

A Coca Cola nagy indulatokat kavart kampánya kapcsán példálóztak a mozgássérültekkel. - írja a propeller.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Mohai Balázs

A napokban jelent meg egy cikk a kormányközeli Pesti Srácok hírportálon a Coca-Cola reklámjaival kapcsolatban, ahol a szerző az egymást szerető azonos nemű párokat a mozgássérületekkel állította párhuzamba.

Tolószékes embereket sem szeretnénk mozgólépcsőnyi meg buszmegállónyi hirdetéseken nézegetni (sőt, a francnak se hiányoznának a mozgólépcsőnyi és buszmegállónyi hirdetések), miközben nem gyűlöljük a mozgássérülteket, nem akarjuk bántani és kirekeszteni őket, sőt akadálymentesített feljárókat építünk nekik, ahol csak lehet.

- írták.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége közleményében azt írja, visszautasítanak minden olyan megnyilvánulást, amely a mozgáskorlátozott, kerekesszékes emberek emberi méltóságát sérti. 

Tiltakozunk a közösségünket érő jogsértő, kirekesztő és megalázó kinyilvánítások ellen. Mélységesen sértőnek és felháborítónak tartjuk a pestisracok.hu „Elég az érzékenyítésből, hagyjátok élni az embereket!” c. írást.

- olvasható az egyesület közleményében. A szövetség bírósághoz fordul.

A Mérce megjegyzi, Vésey Kovács László, a Pesti Srácok szerzője még mindig nem kért bocsánatot, csupán egyetlen mondatot törölt a kifogásolt cikkből, valamint „A MEOSZ úgy érzi, megaláztuk a mozgáskorlátozottakat” címmel közölték eredeti tiltakozásukat.

propeller.hu


 

h i r d e t é s