h i r d e t é s

Borongós idővel köszönt ránk a kedd, lógni fog az eső lába

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Borongós idővel köszönt ránk a kedd, lógni fog az eső lába

2020. február 18. - 06:20

 

Kedden délelőtt erősen felhős időre van kilátás, kisebb eső, zápor is előfordulhat. - írja az idojaras.hu.

Délután fokozatosan vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Számottevő csapadék nem várható. Északnyugatira fordul és megerősödik a szél, a Dunántúlon egy-egy viharos lökés is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 8, 14 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Kedden napközben északnyugat felől egy hidegfront éri el hazánkat, de előtte keleten még melegfront jellegű változások is zajlanak. - írja a meteoklinika.hu.

Kedden egy északnyugat felől érkező hidegfront mellett folytatódik a változékony időszak, nem pihenhet a szervezetünk. A front előtt keleten, délen a magasabb hőmérsékletek mellett gyenge melegfront jellegű tüneteket, így kisebb alvászavarokat, koncentrálási problémákat tapasztalhat, de a nap második felében már ott is a hidegfront fejti ki hatását. Többeknél jelentkezhet görcsös típusú fejfájás, izom- és hasi görcsök, a megerősödő szél pedig fokozhatja a problémát. A változás a szívbetegeket és a keringési rendellenességekkel élőket is megviseli: vérnyomás-ingadozást, rosszullétet, szédülést tapasztalhatnak. 

A szabadtéri tevékenységek idejére öltözzön rétegesen, a szél miatt a sok napsütés ellenére ugyanis több fokkal csökken a hőérzet. A kevésbé szeles északkeleti és délnyugati vidékeken azonban jól felöltözve ajánlott sétát tenni a friss, tiszta levegőn, a napsütés hatására javulhat a hangulat is, emellett a napfény segít a D-vitamin képződésében is.

A pollenek közül jelenleg a mogyoró okozza a legintenzívebb tüneteket.

A közlekedésben élénk, erős széllökések ronthatják a menetstabilitást, ráadásul szétszórt, figyelmetlen is lehet, ezért fokozott óvatosság szükséges az utakon!

Vezető tünetek a mai napon: görcsös panaszok, fejfájás, vérnyomás-ingadozás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s