h i r d e t é s

Bőven több mint 300 millióval nőtt a Pallas Athéné Alapítvány vagyona

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Bőven több mint 300 millióval nőtt a Pallas Athéné Alapítvány vagyona

2023. január 27. - 16:45

A Pallas Athéné Alapítvány vagyonát 342 millió forinttal gyarapította 2022 negyedik negyedévében az alapítvány vagyonkezelője, az Optima Befektetési Zrt. - közölte az alapítvány.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Ismertették, hogy a Pallas Athéné Alapítványnak és jogelődjeinek juttatott 266,4 milliárd forint vagyon 2022. december 31-re 281,8 milliárd forintra nőtt. Az alapítvány és az általa alapított gazdasági társaságok 259 milliárd forintot befektetési jegyben, 3,5 milliárd forintot bankbetétben, 19 milliárd forintot vállalati kötvényekben, valamint 300 millió forintot ingatlanban tartanak.

Mint írták, a vagyonnövekedés mellett az alapítvány létrejötte óta 14 milliárd forint értékben, 1741 oktatási és tudományos pályázatot támogatott.

A közlemény szerint az alapítvány a formából adódó szabályozás miatt is köteles megőrizni a rábízott vagyont. Azt nem költheti el, csak befektetheti, és annak hozamát használhatja fel tevékenysége során. Az alapító által juttatott vagyont az alapítvány körültekintő kockázatvállalással kezeli oly módon, hogy biztonságos befektetéssel a lehető legmagasabb hozamot éri el. Az átlátható működés érdekében az alapítvány negyedévente kimutatást közöl vagyonelemei helyzetéről. (mfor.hu)