h i r d e t é s

Csoda, hogy túlélték - VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Csoda, hogy túlélték - VIDEÓ

2021. július 07. - 08:09

Múlt szombat este az M1-es autópálya komáromi szakaszán, a Hegyeshalom felé vezető oldalon egy román rendszámú személyautó ráfutott egy kisteherautóra. 

Forrás: Magyar Közút / Instagram

A koccanás után utóbbi teljesen szabályosan lehúzódott a leállósávra. Viszont a személyautó ott maradt a belső sávban, annak ellenére, hogy teljesen működőképes maradt a jármű. Sőt, az autó utasai (3) lazán dohányoztak, beszélgettek, a pár még vígan csókolózott is, nézegették a sérült járművet és mászkáltak a belső sávban.

Tették ezt annak ellenére, hogy az M1-es autópálya az egyik legforgalmasabb gyorsforgalmi út, ahol még éjszaka is jelentős a tranzitforgalom❗️ Csodával határos módon nem történt baleset, pedig nem volt rajtuk láthatósági mellény és nem a szalagkorláton túl várakoztak, csupán az elakadásjelző háromszöget tették ki. Tettük azért is elképesztő, mert miután a belső sávban leparkoltak, mellettük centikkel haladt el több jármű is.

A videó végén ezért azt is bemutatta a Magyar Közút, mi lett volna, ha pont akkor álldogálnak a jármű mellett, amikor valaki a belső sávban maradva húz el az autótól…

A felvételek önmagukért beszélnek, arra kérik az autósokat, hogy ha hasonló szituációba kerülnének, igyekezzenek minél hamarabb a leállósávra húzódni, főleg, ha az autójuk mozgásképes marad! A leállósávon is használjanak elakadásjelző háromszöget, kapcsolják be a vészvillogót, a sofőr és az utasok is vegyenek fel láthatósági mellényt és a szalagkorláton túl várakozzanak.

Ha pedig segítségre van szükségük, hívják a 112-es számot!