h i r d e t é s

Csoportos evezés az Által-éren a Dunáig

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Csoportos evezés az Által-éren a Dunáig

2022. szeptember 27. - 09:13

A tatai Öreg-tótól a Dunáig vezető Által-éren szombaton tartják a hagyományos csoportos evezést, amelyen bármilyen úszóképes, saját készítésű járművel indulhatnak a jelentkezők - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.

Forrás: Zöld Sziget Kör

Az útvonal kerékpárral is végigkövethető a vízfolyás melletti bicikliúton. A bringások szakvezetővel ismerhetik meg a Duna menti ártéri erdőket. A 10 órakor kezdődő túra a dunaalmási zsiliptől indul és a Neszmélyi Hajóskanzennél ér véget.

Az evezősök 9 órakor a Berta malomtól rajtolnak, a túrához kapcsolódva bérelhető kenu, valamint foglalható szállás is, a lehetőségekről a Zöld Sziget Kör www.zszk.hu címen elérhető honlapja nyújt tájékoztatást.

Az útvonal részletes térképe szintén megtalálható a honlapon. A veszélyes helyekről, duzzasztókról, gátakról fényképes összeállítás tölthető le.

A szervezők felhívják az indulók figyelmét, hogy mentőmellény viselése 14 év alatt kötelező. A felduzzasztott víz sodrása erős, a vízitúrázásban járatlanoknak ajánlott gondoskodni vízhatlan tárolókról és száraz csereruháról.

A tatai Zöld Sziget Kör Egyesület a túrát a selmecbányai Mikoviny Sámuel emlékére szervezi. Nevéhez fűződik az 1700-as években a tatai mocsarak lecsapolása, a környék lakhatóvá, művelhetővé tétele, valamint a magyar térképészet megalapítása. (MTI)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky