h i r d e t é s

Csuhások! Imára! Asszociáció

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Csuhások! Imára! Asszociáció

2019. február 08. - 08:38

 

Ha Orbán Viktorról, a hatalomról és az egyházról gondolkodom, rögtön az alábbi gondolat jut eszembe: "csuhások imára!"

Orbán Viktor - Foitó: AFP / Forrás: napi.hu

Annyira jól kifejezi OV jellemét, a hatalomhoz és az egyházhoz való viszonyát a kialakított helyzet tükrében. Ifjú "forradalmárként”, pártitkár apa fiaként,milyen ígéretesen hangzott ez a felszólítás, amely a hatalomba történő belépés első lépcsőfokaként is szóba jöhetett.

Bekerülve a hatalomba, megismerve az ízét, megszédülve lehetőségeitől, jött a felismerés: hatalom kell, bármi áron is! Építgetve annak anyagi, gazdasági, törvényi bázisát,rájött, ehhez szükségeltetik az egyház, a papok segítsége is. Ehhez pedig az szükséges, hogy a kiszemelt, legnagyobb hatással rendelkező egyházaknak óvodákat, iskolákat adjunk, hogy az átnevelést idejekorán el tudják kezdeni.

Választások előtti kampány időszakokban pedig szószékekről igét lehessen hirdetni.

A nem annyira kedves egyházaknak adhat esetleg beteg és hajléktalan emberek gondozásával kapcsolatos feladatokat is, hogy „ne lógjon ki annyira a lóláb”.

Hogy ezzel az önkormányzatokat gyengíti, forrásokat vesz el tőlük! Nem baj, legalább nem tudnak a kormánnyal szemben hatásos ellenerőzést képezni. 
Hogy egyes egyházakat elismer, másokat mellőz, ez sem jelenthet problémát, legalább létrehozza közöttük a diszharmóniát, az ellentéteket, amivel a „kedves egyház” hűségét még fokozhatja is.

Hogy erről mit gondolnak a pártok és az emberek, nem érdekelhet minket, hiszen él és virul a nemzeti együttműködés rendszere.


 

h i r d e t é s