fbpx DK: miért áll le a Honvédkórház sürgősségi osztálya az eucharisztikus kongresszus zárómiséje alatt? | CIVILHETES

h i r d e t é s

DK: miért áll le a Honvédkórház sürgősségi osztálya az eucharisztikus kongresszus zárómiséje alatt?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

DK: miért áll le a Honvédkórház sürgősségi osztálya az eucharisztikus kongresszus zárómiséje alatt?

2021. augusztus 11. - 12:07

 

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdést nyújt be Kásler Miklóshoz, az emberi erőforrások miniszteréhez azt firtatva, miért áll le a Honvédkórház sürgősségi osztálya és teljes betegfelvételi rendszere szeptember 11. este nyolctól szeptember 13. reggel hatig.

Forrás: Koronavírus

A DK egészségügyi szakpolitikusa szerdai, online sajtótájékoztatóján azt mondta, a leállás egybeesik azzal az idővel, amikor Ferenc pápa celebrálja a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjét.
    Komáromi Zoltán közölte, hogy Budapesten már volt pápai látogatás, annak az egészségügyi biztosítását a Honvédkórház végezte. Akkor nem az egész telephelyet zárták le, csak egy meghatározott részleget tartottak fent arra az esetre, ha a pápával valami történt volna - emelte ki.
    A DK írásbeli kérdésében magyarázatot vár arra, hogy milyen előzetes számítások alapján állítják le a kórház központi telephelyét, és mi indokolja, hogy az egy hétig tartó eucharisztikus kongresszus alatt éppen erre az időszakra kell leállítani az intézményt.
    A DK tudni akarja, véletlen egybeesés-e, hogy Ferenc pápa éppen ekkor celebrálja a kongresszus zárómiséjét és komolyan gondolják-e, hogy a Honvédkórház központi telephelye szeptember 12-én csak a pápai misére érkező hívek és turisták ellátásával foglalkozzon - mondta Komáromi Zoltán. Mi a garancia arra, hogy a helyettesítésre kijelölt kórházak képesek lesznek megbirkózni a megnövekedett feladatokkal? - vetette fel. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s